Direct naar de inhoud van deze pagina

Vrijwilligersbeleid

Ga aan de slag met vrijwilligersbeleid, omdat het werken met vrijwilligers leuker en makkelijker maakt.

Werken met vrijwilligers is een feest!

Een vrijwilligerscoördinator of bestuur werkt met een diverse groep betrokken mensen, die het vrijwilligerswerk allemaal vanuit een eigen motivatie doen. Zet de juiste vrijwilliger op de juiste plek en je ziet mensen groeien en bloeien. Er wordt gewerkt met gevoel en vanuit het hart.

Al die diversiteit en passie op vrijwillige basis brengt ook een vraagstuk met zich mee, namelijk hoe je dat in goede banen leidt tot een goed lopende organisatie. Hoe werf je vrijwilligers? Hoe ga je om met de dunne scheidslijn tussen vrijwillig en vrijblijvend? Hoe bind je vrijwilligers en zorg je dat ze zich gezien voelen en dat ze betrokken blijven? Hoe ga je om met conflicten? Werken met vrijwilligers is uitdagend!

Waarom vrijwilligersbeleid helpt.

Duidelijke afspraken maken voorkomt onnodige discussies en bevordert het zien van mogelijkheden. Een goed doordacht vrijwilligersbeleid maakt organisaties flexibeler. Daarnaast maak je een vrijwilligersbeleid niet alleen, maar mét de vrijwilligers. Jullie werken tenslotte samen in de organisatie. Door samen te praten over de visie van de organisatie, over gedrag, behoeftes in belonen en leren, vergroot het draagvlak voor afspraken en keuzes. Het maakt je werk leuker en makkelijker!

Wil je weten hoe jouw organisatie er tot nu toe voor staat? Doe de Quickscan!

Quickscan

Sociale Veiligheid

Wil jij aan de slag met het onderwerp sociale veiligheid? Klik hier en lees alles over cursussen, gratis VOG's en doe de Quickscan.

Goed Geregeld

Goed Geregeld: wil jij aan de buitenwereld laten zien dat vrijwilligers bij jou in goede handen zijn? Ga dan voor het NOV-Keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld.

Verzekering

Vrijwilligers zijn onmisbaar. Daarom is het belangrijk om verzekeringen voor jouw organisatie en vrijwilligers goed te regelen. Lees er hier alles over.

Aan de slag!

Heb jij een vrijwilligersbeleid en ben je nieuwsgierig of die compleet is? Heb je nog geen vrijwilligersbeleid en wil je weten welke onderwerpen belangrijk zijn? Neem contact op met Wouter van Alphen voor een eerste gesprek. Samen inventariseren wij waar je als organisatie staat, wat de volgende stap is en of je deze stap zelf gaat zetten of in samenwerking met een consulent of een bestuurscoach.

In contact komen?

Wil je meer informatie of wil je samen kijken welke aanpak het beste bij jouw organisatie past? Neem dan contact op met Wouter van Alphen, projectleider Vrijwilligersbeleid of bel 0174-630358