Direct naar de inhoud van deze pagina

Maatjes

vrouw met hond klein

Samen is leuker

Ben jij op zoek naar iemand om samen iets mee te ondernemen? Of vind je het belangrijk dat iedereen bij iemand terecht kan? Samen een museum verkennen, een goed gesprek hebben of genieten van een kop koffie op een terrasje? Samen is leuker! Westlandvoorelkaar biedt de mogelijkheid om elkaar als maatje te vinden. Daarnaast kan er maatjes contact tot stand komen door bemiddeling van een organisatie.

Maatje zoeken Maatje worden Als organisatie deelnemen

Bij maatjes draait het om persoonlijk contact
Maatjes zijn vrijwilligers die, vaak een langere periode, iemand ondersteunen en er vooral 'zijn'voor de ander. Bij een maatje draait het om persoonlijk één op één contact. Warmte, humor, aandacht, tijd, respect en begrip zijn belangrijk. De vrijwilliger biedt zo waardevolle ondersteuning, maar haalt hier zelf ook voldoening en plezier uit.

Iedereen kan maatje worden
Maatjes zijn er in vele soorten. Er zijn maatjes die langskomen, maatjes die helpen of advies geven, maatjes die anderen laten lachen of juist meegaan naar moeilijke momenten. Er zijn wandelmaatjes, leesmaatjes, boodschappenmaatjes, schuldhulpmaatjes, huiswerkmaatjes, sportmaatjes. Kortom, je kunt echt een 'op maat gemaakt maatje' zijn voor iemand. Je bent géén hulpverlener, samen bepaal je wat jullie gaan ondernemen of doen en wanneer. Dat maakt het contact laagdrempelig en heel persoonlijk, voor beide personen, en dat is juist de kracht van maatjes.

Waarom zijn maatjes zo hard nodig?
Sommige mensen hebben weinig familieleden, of hun familie woont ver weg. Af en toe een praatje of een uitstapje maken, is voor deze mensen heel erg welkom. Natuurlijk zijn er ook veel mensen die niet makkelijk alleen de deur uit kunnen en toch graag een leuke activiteit ondernemen. Of leeftijdsgenoten met een klein sociaal netwerk. Dit is echt vrijwilligerswerk waarbij je met iets leuks doen, niet alleen de ander, maar ook jezelf heel blij maakt! Heb jij een hobby en wil je die graag delen met een ander, dan is vrijwilligerswerk voor gezelschap, maatje zijn, precies iets voor jou!

Ruim aanbod maatjes in Westland
In Westland staan mensen klaar voor elkaar en vindt men vrijwilligerswerk belangrijk. Er is passend vrijwilligerswerk voor iedereen, zoals de maatjesprojecten! Wil jij een maatje worden of heb jij behoefte aan een maatje? Hieronder zoomen we in op een aantal maatjesprojecten, laat je daardoor informeren en inspireren. Vragen? Neem dan contact met Vitis Welzijn op via 0174 – 630358 of maatjes@vitiswelzijn.nl.

Nieuwsgierig? Ontdek hier wie er op zoek zijn naar een maatje!