Direct naar de inhoud van deze pagina

Westland voor Elkaar, hét nieuwe platform voor vrijwilligerswerk

Maandag 11 februari werd in winkelcentrum de Tuinen in Naaldwijk de nieuwe website westlandvoorelkaar.nl gelanceerd. Een platform voor vrijwilligers en voor hen die vrijwilligers zoeken, eenmalig of voor langere tijd. Wethouder Piet Vreugdenhil: "vrijwilligers vormen het cement van onze samenleving. Een huis staat des te steviger als het cement goed is".

Veilig platform

Westland voor Elkaar biedt een gratis en veilig platform waar mensen die iets voor een ander willen doen, gemakkelijk in contact kunnen komen met mensen of organisaties die wel wat hulp kunnen gebruiken. Vanaf nu kan iedereen het platform gebruiken om met elkaar af te spreken, iets te vragen of iets voor elkaar te doen.

Bijzondere campagne

Vreugdenhil lanceerde samen met Liesbeth Koornneef, directeur van Vitis Welzijn, de website door een abricampagne te onthullen waarop opvallende vrijwilligers staan afgebeeld. Zij combineren het vrijwilligerswerk met een opvallende baan; zo kun je de komende twee weken een wijkagent, een ambulanceverpleegkundige en profvoetballer Mandy van den Berg trots afgebeeld zien door het hele Westland. "Daarmee onderstrepen zij hoe belangrijk het vrijwilligerswerk voor hen is," zegt Koornneef. "Het is namelijk niet alleen een investering in de ander, maar het biedt ook veel voldoening en plezier."

Onderstreept samenwerking in Westland

Vreugdenhil is zelf taalmaatje en als zodanig ook afgebeeld op een van de campagneposters. Koornneef spreekt uit ervaring want ook zij is zelf actief vrijwilliger. "Het unieke platform brengt vraag en aanbod bij elkaar. Vitis Welzijn is hierin de bemiddelende en ondersteunende organisatie maar het is juist de samenwerking in ons Westland, van alle verenigingen en maatschappelijke organisaties: iedereen kan hier aansluiten. Meld je aan op westlandvoorelkaar.nl, en geef aan wat je zou willen betekenen of bekijk het uitgebreide aanbod."

De campagne, mogelijk gemaakt door Fonds1818, is de komende twee weken te zien door heel Westland. Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Vrijwillige Inzet, via 0174 – 630358 of vrijwillige-inzet@vitiswelzijn.nl.