Direct naar de inhoud van deze pagina

Glimlach van oor tot oor!

Beursvloer geeft energie!

Op 23 mei is het zover: Beursvloer Westland! Tijdens de alweer 8e editie van dit dynamische netwerkevenement gaan bedrijven, maatschappelijke- en vrijwilligersorganisaties in gesprek om te kijken wat ze, met gesloten beurs, voor elkaar kunnen betekenen. Jack van der Voort (35) is met zijn bedrijf Vitrona zonwering enthousiaste deelnemer van het eerste uur.

door Inge Huijding

"Vanaf dag 1 doen we mee", beaamt Jack. "Ik ben indertijd met het fenomeen Beursvloer in aanraking gekomen via mijn nicht, die een vergelijkbaar evenement in Delft organiseerde. Sinds Vitis Welzijn het naar het Westland heeft gehaald zijn we er elk jaar bij."

“Een geweldig evenement”,

De matches die tijdens de Beursvloer worden gesloten kunnen heel verschillend zijn. Maar of het nu gaat om spullen, materialen of diensten, om advies of het delen van kennis, geld komt er niet aan te pas. Jack knikt: "Ik kan me onze eerste match nog goed herinneren, met de stichting Kikkeropfleurdoos. Dat was een ontzettend leuk gesprek. Toen viel het me al op hoe goed voorbereid de maatschappelijke organisaties zijn, en dat is de laatste jaren alleen maar beter geworden. Samen met vijf andere bedrijven heb ik toen setjes vrolijke wenskaarten voor in de doos geregeld. Zelf had ik nooit bedacht dat ik op zo'n manier iets zou kunnen betekenen voor een ander. Echt een mooie, creatieve match!"

"Een geweldig evenement", noemt Jack Beursvloer Westland. "Vooral omdat het zo drempelverlagend is. Niet alle vrijwilligersorganisaties hebben een groot netwerk en niet iedereen is goed gebekt. Op de Beursvloer krijgen ze allemaal de kans zich te laten zien en horen. En elk bedrijf kan iets doen, is het niet met eigen producten of diensten dan is het wel op een andere manier. Wij hebben ooit wegens een nieuwe investering onze oude computers leeg en bruikbaar laten maken en via de Beursvloer ter beschikking gesteld. Of leen bijvoorbeeld een keer een bedrijfsbus uit om mensen een leuke dag te bezorgen."

Een match moet wel concreet zijn en goede afspraken zijn belangrijk, benadrukt Jack. "Ook de tegenprestatie van de maatschappelijke organisatie moet serieus genomen worden. Dat was een van de punten die tijdens een evaluatie-avond naar boven kwam. Zo'n bijeenkomst is ook weer erg leuk om aan mee te doen, om het evenement samen naar een nog hoger plan te tillen."

Je denkt dat het energie kost, maar het geeft juist energie!

Deelname aan Beursvloer Westland is vanzelfsprekend goed voor de PR van een bedrijf, "maar dat is niet waar je het voor doet", zegt Jack. "Maatschappelijk verantwoord bezig zijn hoort er gewoon bij. Ook als bedrijf ben je niet alleen op de wereld. Ja, we hebben het allemaal hartstikke druk. Maar als je er eenmaal bent, je ziet al die mensen en organisaties, al die vrijwilligers die het organiseren. Zoals ik collega-ondernemers wel eens heb voorgehouden tijdens een presentatie over de Beursvloer voor een businessclub: 'Je komt terug met een glimlach van oor tot oor.' Je denkt dat het energie kost, maar het geeft juist energie! Bovendien zet contact met goede doelen je met beide benen op de grond. Je leert mensen kennen die niet in je eigen kringetje zitten, die een andere leef- of zienswijze hebben. Daar word je een completer, sterker mens door. En wat ons bedrijf betreft: we proberen het goed te doen qua producten, maar zeker ook als mensen."

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen