csrf
Westlandvoorelkaar logo
Westlandvoorelkaar

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger chauff

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger chauffeur voor onze minibus. Als vrijwilliger chauffeur vervoer je bewoners van o.a. de Terwebloem naar hun gewenste uitje om enkele gezellige uurtjes te hebben, natuurlijk is er een medewerker bij. Ze gaan naar een tuincentrum, boerderij, strandrups, of een lekker visje eten in Scheveningen. Momenteel rijden we met een groepje van meerdere vaste chauffeurs, zodat er ook makkelijk diensten opgevangen kunnen worden van elkaar i.v.m. vakanties, ziekte, enz. Lijkt het je ook leuk om te rijden op onze minibus? Meld je dan aan. Je kunt hierbij aangeven welke dagen het goed uitkomt om te rijden en dan plannen we dit in. Om deze functie uit te kunnen oefenen ben je uiteraard in bezit van een rijbewijs. Je kunt rijden in een klein busje en je kunt goed omgaan met mensen. Tot slot vragen wij van al onze vrijwilligers een VOG. Ben je enthousiast geworden na het lezen van de vacature en heb je interesse gekregen of wil je graag meer weten over de Terwebloem dan komen we graag met je in contact. Je kunt een mail sturen naar [e-mailadres verborgen]

Lees meer

structureel

Poeldijk

Vervoer & transport

Beschrijving

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger chauffeur voor onze minibus.

Als vrijwilliger chauffeur vervoer je bewoners van o.a. de Terwebloem naar hun gewenste uitje om enkele gezellige uurtjes te hebben, natuurlijk is er een medewerker bij. Ze gaan naar een tuincentrum, boerderij, strandrups, of een lekker visje eten in Scheveningen.
Momenteel rijden we met een groepje van meerdere vaste chauffeurs, zodat er ook makkelijk diensten opgevangen kunnen worden van elkaar i.v.m. vakanties, ziekte, enz.
Lijkt het je ook leuk om te rijden op onze minibus? Meld je dan aan. Je kunt hierbij aangeven welke dagen het goed uitkomt om te rijden en dan plannen we dit in.
Om deze functie uit te kunnen oefenen ben je uiteraard in bezit van een rijbewijs. Je kunt rijden in een klein busje en je kunt goed omgaan met mensen. Tot slot vragen wij van al onze vrijwilligers een VOG.
Ben je enthousiast geworden na het lezen van de vacature en heb je interesse gekregen of wil je graag meer weten over de Terwebloem dan komen we graag met je in contact. Je kunt een mail sturen naar [e-mailadres verborgen]

Praktische informatie

Maandelijks 8 tot 12 uur

Locatie

Poeldijk

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Vervoer & transport
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Westland

Bij geheugenproblemen maak jij het verschil!

Buddy Netwerk

Het betrekken van Buddy's bij mensen met dementie kan enorm bijdragen aan hun welzijn, alsook dat van hun partners/kinderen. De coördinator werkt nauw samen met alle betrokken partijen om een passende match te vinden tussen de persoon met dementie en hun Buddy. Een succesvolle match leidt tot een positieve ervaring voor alle betrokkenen en geeft een goed gevoel. Samen iets leuks doen dat is het belangrijkste Samen hoeft niet moeilijk te zijn en kan gezellig even bijpraten onder het genot van een kopje koffie drinken zijn, samen wandelen met een hond of genieten op een terrasje. Fysieke activiteit is niet alleen goed voor het lichaam, maar ook voor de geest. Als de Buddy over een auto beschikt (dit is geen vereiste), kunnen ze samen op pad gaan naar bijvoorbeeld het bos of een tuincentrum. De Buddy's krijgen een korte online training over dementie en hoe ze hiermee om kunnen gaan. De coördinator staat altijd klaar om de buddy's te begeleiden tijdens hun inzet. Wat vragen we van je? Je gaat graag met mensen om Je bent geïnteresseerd Je hebt geduld Je kan goed grenzen stellen Hoe gaan we van start? Na een intake met de coördinator en het volgen van een online training word je gekoppeld aan een deelnemer. Daarna volgt een kennismakingsgesprek met diegene waar je maatje van zal worden. Na dit gesprek geven jullie beide aan of er voldoende klik is om elkaar te blijven zien. Jullie komen maximaal één keer in de week of één keer in de twee weken samen en bepalen samen wat jullie gaan doen. We verwachten van jou geen deskundigheid of kennis op het gebied van de eventuele beperking of psychische problematiek van de deelnemer. Het is genoeg om enthousiast en betrokken te zijn en de ander de ruimte te geven. Wat krijg je ervoor terug? Nieuwe ervaringen en zinvol contact. Je maakt het verschil voor iemand die zich belemmerd voelt om erop uit te gaan en nu door jou weer contacten aan gaat. We bieden bijeenkomsten aan om je te helpen je maatjeswerk goed te doen en andere vrijwilligers te ontmoeten. De coördinator begeleidt je waar nodig. Wil je graag Buddy worden of zoek je een Buddy! Neem dan contact op met Jolanda, Coördinator voor mensen met beginnende geheugenproblemen, via een bericht.

Structureel
Westland

Begeleider van lessen over het klimaat

Westland Natuur en Techniek Web

Wij geven lessen over het klimaat aan basisscholieren. Denk daarbij aan het bouwen van windmolens en aardwarmteopstellingen en het onderzoeken hoe kinderen een stad zich kunnen laten aanpassen aan een veranderend klimaat. We zoeken mensen die ons daarbij kunnen ondersteunen. Onder leiding van een ervaren leerkracht help je ons bij het voorbereiden van de lessen, ondersteun je de kinderen en breng je het verhaal over. Je kunt zelf kiezen hoe groot of klein je rol daarbij is; je staat er nooit alleen voor! Stuur me gerust een bericht voor meer informatie.

Structureel
MaS
Westland

Wat Alz... je niet alles meer alleen kan

Vitis Welzijn

Bij thuiswonende mensen met (beginnende) geheugenklachten zoals Alzheimer, zijn familieleden en andere betrokkenen vaak hard nodig. Daarnaast is het ook erg fijn als andere mensen iets leuks willen doen: - Wat drinken - Samen naar buiten of eropuit - Foto's kijken - Spelletje, puzzelen of iets creatiefs Lijkt u/je het leuk om één of meerdere van deze dingen met iemand te doen, dan verneem ik dat graag. Een beetje tijd kan van grote waarde zijn! Vriendelijke groeten, Krista Vitis Welzijn zet zich in regio Westland in voor een vitale samenleving. Wij ondersteunen kwetsbare burgers, stimuleren mensen om te participeren, elkaar te ontmoeten en om te zien naar elkaar. Kortom Vitis Welzijn is dé verbinding tussen mensen en organisaties en staat voor kernwaarden als betrouwbaar, optimistisch en betrokken.

Structureel
Westland

Is koken je hobby dan is dit echt wat voor jou!

Yvonne

Koken met volwassenen met een beperking. Vanaf september zoeken wij nog begeleiding voor onze volwassen kookgroep. Samen met een andere vaste vrijwilliger ga je samen met de deelnemers aan de slag om een gezonde en lekkere maaltijd te maken, terwijl je ondertussen met elkaar veel lol hebt. Na het bereiden van de maaltijd ga je gezellig met elkaar aan tafel om lekker te smullen van hetgeen je samen gemaakt hebt. Deze groep vindt gemiddeld 1 keer in de 3 weken plaats op maandagavond van 18:15 tot 20:15 uur. Locatie: Kooklokaal SBO de Diamant, Sint Martinusstraat 160, 2671 GM in Naaldwijk Ben jij degene die we zoeken, stuur een berichtje zodat we snel met elkaar in contact kunnen komen.

Structureel
Westland

🚤⚓ We zoeken vrijwillige schippers! ⚓🚤

Stichting on Wheels

Heb jij je vaarbewijs en lijkt het je leuk om met mensen rond te varen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Stichting on Wheels zoekt vrijwillige schippers voor onze rondvaartboot The Big Dragon in het Westland. De boot is aangepast met een plateaulift zodat kinderen, jongeren en ouderen met een ernstige beperking ook heerlijk mee kunnen varen. De boot ligt in Naaldwijk en de opstapplaats van een vaart is in Naaldwijk of een andere plaats in het Westland, afhankelijk van de vraag. Stuur ons een berichtje dmv een email naar info@stichtingonwheels.nl als je geïnteresseerd bent! Meer informatie over onze boot vind je op onze website: https://www.stichtingonwheels.nl/verhuur/rondvaartboot/

Structureel
Amsterdam, 's-Gravenhage, Voorschoten, Den Helder, Barendrecht, Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Gouda, Zuidplas, Lansingerland, Arnhem, Deventer, Apeldoorn, Zoetermeer, Ede, Stichtse Vecht, Utrecht, Hilversum, Leusden, Sittard-Geleen, Westland, Haarlem, Dronten, Katwijk

TOMaatjes voor jonge nieuwkomers gezocht!

OpenEmbassy

In het kort: Help jij nieuwkomers zinnig, waardig en vlot hun weg te vinden in het Nederlandse onderwijssysteem? Maak impact als TOMaatje van een kind of jongere uit een nieuwkomersgezin! Hoe? Ondersteun online (of offline/ fysiek) 1 a 2 uur per week met het oefenen van de Nederlandse taal en andere vakken die een uitdaging zijn. Profiel: - Je beheerst de Nederlandse taal - Bekendheid met Nederlandse onderwijssysteem - Heel fijn als je een achtergrond hebt in onderwijs, pedagogiek, logopedie, of zelf ervaringsdeskundige met school. - Nieuwsgierig naar of kan makkelijk omgaan met andere culturen - Je hebt tijd en ruimte hebt om wekelijks af te spreken met kinderen Taakomschrijving: Als TOMaatje help je een kind/jongere (7-18 jaar) uit nieuwkomersgezin als het thuisonderwijs niet goed lukt. Je biedt ondersteuning bij het maken van huiswerk, oefenen van de Nederlandse taal, rekenen en andere uitdagende schoolvakken. Soms heb je de rol van mentor/buddy. Ben jij 1 of meer uur per week beschikbaar minimaal 3 maanden om iemand te begeleiden? Dan is dit een perfecte vacature voor jou! Wat krijg je aangeboden: Als vrijwillig TOMaatje maak je impact in het leven van een kind/jongere. We geven je toegang tot een online community van vrijwilligers, waarin tips en kennis over begeleiding worden gedeeld. We hebben regelmatig intervisie sessies en workshops voor onze vrijwilligers. Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk? Door jouw inzet zorg je ervoor dat kinderen en jongeren hun Nederlandse taal verbeteren en vragen kunnen stellen over hun huiswerk. Dit is van groot belang voor hun schoolcarrière. Ook kun je de ouders ondersteunen en ze wegwijs maken in het Nederlandse onderwijssysteem. Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer je een nieuwkomers gezin beter kennen en maak je onderdeel uit van een community van zo`n 300 enthousiaste TOMaatjes. Werktijden: Wat jou, het kind/jongere en de ouders het beste uitkomt. Dit gebeurt in overleg. De echte begeleiding gebeurt online via zoom, skype of een ander medium, afhankelijk van jullie voorkeur of offline, fysiek bij het gezinshuis. Meer weten? Meedoen? Reageer op deze vacature met je email gegevens en we nemen contact met je op. Je kunt je ook direct aanmelden via ons website: https://match.hetbegintmettaal.nl/aanmelden/thuisonderwijsmaatjes/vrijwilliger Met vriendelijke groet, TOMaatjes Team

Structureel