csrf
Westlandvoorelkaar logo
Westlandvoorelkaar

Chauffeur met een BE-rijbewijs gezocht!

Wie zijn we? Voedselbank Haaglanden biedt wekelijks voedselhulp via 16 uitgiftepunten en 5 verswinkels aan circa 1600 huishoudens. Dit doen we met uitsluitend vrijwilligers! Dat zijn ruim 300 mensen die ze zich inzetten voor anderen, die het op dit moment financieel moeilijk hebben. Onze organisatie is volop in beweging en wij kunnen op belangrijke posities versterking gebruiken. Ons team werkt vanuit het distributiecentrum van de Voedselbank Haaglanden aan de Lierseweg 2b in Wateringen. Wie zoeken wij? Voor ons distributiecentrum zoeken wij een versterking in ons team transport; dat bestaat uit ongeveer 20 chauffeurs; die zowel vaste dagelijkse ritten als transport-op-maat beschikbaar kan zijn. Ben jij dat? Wat zou je nodig hebben om deze functie te kunnen vervullen? - Je hebt een BE-rijbewijs; - Je kunt in teamverband werken; - Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden; - Je bent betrouwbaar en flexibel; - Je hebt een veilig rij-gedrag; - Je hebt een portie enthousiasme en verantwoordelijkheid want geen transport = geen voedsel; - Je bent beschikbaar voor minimaal 6 uur per week (dagen/tijden in overleg). Wat ga je doen? - Rijden in het wagenpark dat bestaat uit 3 (koel)wagens voor rijbewijs B en 3 wagens voor BE-rijbewijs; - Voedsel veilig vervoeren; - De coördinator transport regelt in overleg met de chauffeurs de roosters en planning. Overleg en stem af met de Coördinator Transport en jouw collega’s. Informatie over wie-wat-waar gaat ophalen of brengen loopt snel en simpel via de “chauffeurs-app-groep”; - Teamwork en een flexibele instelling voor het realiseren van niet-geplande ritten; - Je kunt altijd in de vergaderingen (per 1-2 maanden) meepraten en meedenken. Wat krijg je terug? - Jij maakt het verschil! Je draagt in een cruciale rol bij aan het helpen van mensen die het enorm moeilijk hebben en helpt tevens mee met het tegengaan van voedselverspilling; - Een jaarlijkse zomer- en een jaarlijkse najaar- party; - Koffie, thee en wat lekkers staan voor je klaar in de kantine; - Een gezellige sfeer op de werkvloer; - Eventuele reiskostenvergoeding; - Ervaring opdoen en een mooie aanvulling op je CV; - Gratis gebruik maken van onze online leeromgeving. Wil jij op deze vacature reageren? Stuur dan snel een mail. Onze HR-Recruiter neemt zo spoedig mogelijk contact met je op.

Lees meer

structureel

Wateringen

Vervoer & transport

Beschrijving

Wie zijn we?
Voedselbank Haaglanden biedt wekelijks voedselhulp via 16 uitgiftepunten en 5 verswinkels aan circa 1600 huishoudens. Dit doen we met uitsluitend vrijwilligers! Dat zijn ruim 300 mensen die ze zich inzetten voor anderen, die het op dit moment financieel moeilijk hebben.

Onze organisatie is volop in beweging en wij kunnen op belangrijke posities versterking gebruiken. Ons team werkt vanuit het distributiecentrum van de Voedselbank Haaglanden aan de Lierseweg 2b in Wateringen.

Wie zoeken wij?
Voor ons distributiecentrum zoeken wij een versterking in ons team transport; dat bestaat uit ongeveer 20 chauffeurs; die zowel vaste dagelijkse ritten als transport-op-maat beschikbaar kan zijn. Ben jij dat?

Wat zou je nodig hebben om deze functie te kunnen vervullen?
- Je hebt een BE-rijbewijs;
- Je kunt in teamverband werken;
- Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden;
- Je bent betrouwbaar en flexibel;
- Je hebt een veilig rij-gedrag;
- Je hebt een portie enthousiasme en verantwoordelijkheid want geen transport = geen voedsel;
- Je bent beschikbaar voor minimaal 6 uur per week (dagen/tijden in overleg).

Wat ga je doen?
- Rijden in het wagenpark dat bestaat uit 3 (koel)wagens voor rijbewijs B en 3 wagens voor BE-rijbewijs;
- Voedsel veilig vervoeren;
- De coördinator transport regelt in overleg met de chauffeurs de roosters en planning. Overleg en stem af met de Coördinator Transport en jouw collega’s. Informatie over wie-wat-waar gaat ophalen of brengen loopt snel en simpel via de “chauffeurs-app-groep”;
- Teamwork en een flexibele instelling voor het realiseren van niet-geplande ritten;
- Je kunt altijd in de vergaderingen (per 1-2 maanden) meepraten en meedenken.

Wat krijg je terug?
- Jij maakt het verschil! Je draagt in een cruciale rol bij aan het helpen van mensen die het enorm moeilijk hebben en helpt tevens mee met het tegengaan van voedselverspilling;
- Een jaarlijkse zomer- en een jaarlijkse najaar- party;
- Koffie, thee en wat lekkers staan voor je klaar in de kantine;
- Een gezellige sfeer op de werkvloer;
- Eventuele reiskostenvergoeding;
- Ervaring opdoen en een mooie aanvulling op je CV;
- Gratis gebruik maken van onze online leeromgeving.

Wil jij op deze vacature reageren?
Stuur dan snel een mail.
Onze HR-Recruiter neemt zo spoedig mogelijk contact met je op.

Praktische informatie

Wekelijks 6 tot 8 uur

Locatie

Wateringen

Impact

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Sociaal & welzijn

Categorie

Vervoer & transport
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Voedselbank Haaglanden

Westland

Gastvrouw of gastheer gezocht!

Voedselbank Haaglanden

Wie zijn wij? Voedselbank Haaglanden biedt wekelijks voedselhulp via 16 uitgiftepunten en 5 winkels in Den Haag, Zoetermeer en Rijswijk aan circa 1600 huishoudens. Dit doen we met uitsluitend vrijwilligers! Dat zijn ruim 300 mensen die ze zich inzetten voor anderen, die het op dit moment financieel moeilijk hebben. Onze organisatie is volop in beweging en wij kunnen op belangrijke posities versterking gebruiken. Ons team werkt vanuit het distributiecentrum van de Voedselbank Haaglanden aan de Lierseweg in Wateringen. Wie zoeken wij? Als gastheer of gastvrouw heet je onze bezoekers en collega's welkom in onze mooi ingerichte kantine. Wie ben jij? - Klantvriendelijk - Enthousiast - Sociaal - Hygiënisch werken - Beschikbaar op: - dinsdagmiddag van 12.30 tot 16.00 uur; - of woensdagochtend van 8.30 uur tot 12.30 uur; - of woensdagavond van 19.00 tot 21.00 uur; - of vrijdagochtend van 8.30 uur tot 12.30 uur; - of vrijdagmiddag van 12.30 uur tot 16.00 uur. Wat ga je doen? - Je heet iedereen welkom die in de kantine komt - Verzorgen van koffie, thee en lekkers - Kantine op orde en schoonhouden - Licht schoonmaakwerk van de gemeenschappelijke ruimte(s) Wat krijg je terug? - Jij maakt het verschil! Je draagt in een cruciale rol bij aan het helpen van mensen die het enorm moeilijk hebben en helpt tevens mee met het tegengaan van voedselverspilling; - Een jaarlijkse zomer-party en een jaarlijkse najaar-party; - Koffie, thee en wat lekkers staan voor je klaar in de kantine; - Een gezellige sfeer op de werkvloer; - Eventuele reiskostenvergoeding; - Ervaring opdoen en een mooie aanvulling op je CV; - Gratis gebruik maken van onze online leeromgeving. Wil jij reageren op deze vacature? Stuur dan snel een mail! Onze HR-Recruiter neemt zo spoedig mogelijk contact met je op.

Structureel
Westland

Een ervaren heftruckchauffeur gezocht!

Voedselbank Haaglanden

WIE ZIJN WIJ? Voedselbank Haaglanden biedt wekelijks voedselhulp via 16 uitgiftepunten en 5 verswinkels aan circa 1600 huishoudens die zelf niet genoeg geld hebben om een maaltijd op tafel te zetten. Dit doen we met uitsluitend vrijwilligers! Daarnaast worden via het distributiecentrum in Wateringen 14 voedselbanken in de regio van voedsel voorzien. Onze organisatie is volop in beweging en wij kunnen op belangrijke posities versterking gebruiken. Ons team werkt vanuit het distributiecentrum van de Voedselbank Haaglanden aan de Lierseweg 2b in Wateringen. WAT GA JE DOEN? Je kunt voor verschillende klussen ingezet worden. Zoals het klaarmaken van de orders, met de heftruck de producten naar de juiste plek brengen en meehelpen bij het in- en uitladen van de vrachtwagens. WAT VRAGEN WE VAN JE? - Je houdt ervan de handen uit de mouwen te steken - Je vindt het leuk om verschillende dingen aan te pakken - Je hebt een geldige heftruck-certificaat - Je hebt ervaring met het gebruik van een pompwagen - Werktijden in overleg! WAT KRIJG JE TERUG? - Jij maakt het verschil! Je draagt in een cruciale rol bij aan het helpen van mensen die het enorm moeilijk hebben en helpt tevens mee met het tegengaan van voedselverspilling - Een jaarlijkse zomer- en najaar- party - Koffie, thee en wat lekkers staan voor je klaar op kantoor - Een gezellige sfeer op de werkvloer - Eventuele reiskostenvergoeding - Gratis gebruik maken van onze online leeromgeving. Wil je reageren op deze vacature? Stuur dan je sollicitatie in een bericht. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Structureel
Westland

Medewerker transport/ bijrijder gezocht!

Voedselbank Haaglanden

Wij zoeken een medewerker transport/bijrijder om het team transport van Voedselbank Haaglanden te versterken! Wij rijden vanuit het distributiecentrum aan de Lierseweg 2B in Wateringen. Wie zijn wij? Voedselbank Haaglanden biedt wekelijks voedselhulp via 16 uitgiftepunten en 5 voedselbankwinkels aan circa 1600 huishoudens. Dit doen we met uitsluitend vrijwilligers! Dat zijn ruim 300 mensen die zich inzetten voor anderen, die het op dit moment financieel moeilijk hebben. Onze organisatie is volop in beweging en wij kunnen op belangrijke posities versterking gebruiken. Wie zoeken wij? Voor ons distributiecentrum zoeken wij versterking in ons team transport; dat bestaat uit ongeveer 20 chauffeurs en bijrijders ; die voor zowel vaste dagelijkse ritten als transport-op-maat beschikbaar kan zijn. Ben jij dat? Wat heb je nodig om de functie medewerker transport/bijrijder te kunnen vervullen? - Je kunt in teamverband werken; - Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden; - Je bent betrouwbaar en flexibel; - Je hebt een portie enthousiasme en verantwoordelijkheid, want geen transport = geen voedsel; - Je bent op werkdagen beschikbaar voor minimaal 6 uur per week; - Een rijbewijs is NIET noodzakelijk. Wat ga je doen? - Als bijrijder mee op verschillende ritten die gereden worden met de vrachtwagen, een bus of een BE-combi; - Samen met de chauffeur zorg jij dat het voedsel veilig vervoert wordt. Jij ondersteunt de chauffeur in het verkeer. Je kijkt mee en waar nodig regel je het verkeer; - Je helpt bij het bedienen van de laadklep en bij het laden en lossen; - Teamwork en een flexibele instelling voor het realiseren van niet-geplande ritten; - Je kunt altijd in de vergaderingen (per 1-2 maanden) meepraten en meedenken. Wat krijg je terug? - Jij maakt het verschil! Je draagt in een cruciale rol bij aan het helpen van mensen die het enorm moeilijk hebben en helpt tevens mee met het tegengaan van voedselverspilling; - Een jaarlijkse zomer- en najaar- party; - Koffie, thee en wat lekkers staan voor je klaar in de kantine; - Een gezellige sfeer op de werkvloer; - Eventuele reiskostenvergoeding; - Ervaring opdoen en een mooie aanvulling op je CV; - Gratis gebruik maken van onze online leeromgeving. Wil je reageren op deze vacature? Stuur een bericht. Je kunt ook via deze website op de vacature reageren. Onze HR-Recruiter neemt z.s.m. contact met je op.

Structureel
Westland

Magazijn medewerker gezocht!

Voedselbank Haaglanden

Wie zijn we? Stichting Voedselbank Haaglanden verspreidt in de regio Den Haag wekelijks voedsel aan mensen die niet genoeg geld hebben om iedere dag een volledige maaltijd op tafel te zetten. We leveren pakketten aan diverse uitgiftepunten en we leveren voorraden aan andere voedselbanken in de regio Zuid-Holland west. De producten worden in grote hoeveelheden aangeleverd in ons distributiecentrum aan de Lierseweg 2b in Wateringen en daar omgepakt voor de voedselbanken, winkels en uitgiftepunten. Wat ga je doen? - Orderpicken: aan de hand van pakbonnen producten verzamelen, dit kunnen groente en fruit, koel/vries producten en droge kruidenierswaren zijn; - De verzamelde producten op pallets of rolkarren plaatsen en voorzien van adreslabel; - Uitpakken, ompakken en inpakken; - Opruimen verpakkingsmaterialen; - Bijrijder bij voedseltransporten van leveranciers naar het distributiecentrum en soms wegbrengen producten naar winkels; - Assisteren bij schoonhouden en andere voorkomende werkzaamheden. Wat vragen we van je? - Je bent enthousiast, flexibel, werkt graag in een team met andere vrijwilligers en je houdt van aanpakken; - Je werkt in een onverwarmde hal en soms in de koelcel dus tegen een beetje kou moet je wel kunnen; - Er zijn vorkheftrucks en pompwagens, maar je moet ook kunnen sjouwen; - Een beetje kunnen tellen/rekenen is wel handig; - Het bezit van een vorkheftruckrijbewijs en of BE rijbewijs is een pré. - We zoeken iemand die liefst meerdere dagen maar minimaal 1 dag beschikbaar is. Wat krijg je terug? - Jij maakt het verschil! Je draagt in een cruciale rol bij aan het helpen van mensen die het enorm moeilijk hebben en helpt tevens mee met het tegengaan van voedselverspilling; - Een jaarlijkse zomer-party en een jaarlijkse najaar- party; - Koffie, thee en wat lekkers staan voor je klaar in de kantine; - Een gezellige sfeer op de werkvloer; - Eventuele reiskostenvergoeding; - Ervaring opdoen en een mooie aanvulling op je CV; - Gratis gebruik maken van onze online leeromgeving. Belangstelling? Stuur dan een e-mail met een korte motivatie naar solliciteren@voedselbankhaaglanden.nl en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Structureel
Westland

Assistent(e) Dag-Coördinator gezocht!

Voedselbank Haaglanden

Wie zijn wij? Voedselbank Haaglanden biedt wekelijks voedselhulp via 16 uitgiftepunten en 5 Voedselbankwinkels in Den Haag, Zoetermeer en Rijswijk aan circa 1600 huishoudens. Dit doen we met uitsluitend vrijwilligers! Dat zijn meer dan 300 mensen die zich inzetten voor anderen, die het op dit moment financieel moeilijk hebben. Onze organisatie is volop in beweging en wij kunnen op belangrijke posities versterking gebruiken. Ons team werkt vanuit het distributiecentrum van de Voedselbank Haaglanden aan de Lierseweg 2b in Wateringen. Wie zoeken wij? Voor ons distributiecentrum in Wateringen zoeken wij een dag-coördinator die verantwoordelijk is voor het logistieke proces van de Voedselbank Haaglanden, zodat we genoeg voedselpakketten kunnen samenstellen en uitgeven. Ben jij dat? Wat zou je nodig hebben om deze functie te kunnen vervullen? - Je hebt MBO of HBO werk-/denkniveau; - Je hebt goede computervaardigheid; - Je werkt graag in een dynamische omgeving; - Je kunt datelines halen door vrijwilligers te motiveren; - Je bent op woensdag beschikbaar; - Je bent een teamplayer. Wat ga je doen? - Je neemt de leiding bij de afwezigheid van dag-coördinator; - Je bent het aanspreekpunt voor vragen over de logistiek en de werkzaamheden; - Je bent mede-verantwoordelijk voor de administratieve afhandeling van de logistiek. Wat krijg je terug? - Jij maakt het verschil! Je draagt in een cruciale rol bij aan het helpen van mensen die het enorm moeilijk hebben en helpt tevens mee met het tegengaan van voedselverspilling; - Een jaarlijks vrijwilligersfeestje; - Koffie, thee en wat lekkers staan voor je klaar in de kantine; - Een gezellige sfeer op de werkvloer; - Eventuele reiskostenvergoeding; - Ervaring opdoen en een mooie aanvulling op je CV; - Gratis gebruik maken van onze online leeromgeving. Wil jij reageren op deze vacature? Stuur dan snel een mail naar solliciteren@voedselbankhaaglanden.nl ! Onze HR-Recruiter neemt zo spoedig mogelijk contact met je op.

Structureel
Westland

Dagcoördinator voor de maandag

Voedselbank Haaglanden

Ben je op zoek naar een betekenisvolle functie als vrijwilliger, beschik je over leidinggevende capaciteiten en hou je van aanpakken? Dan is deze vrijwilligersfunctie als dag–coördinator bij de Voedselbank Haaglanden echt wat voor jou! Voedselbank Haaglanden biedt wekelijks voedselhulp via 16 uitgiftepunten en 5 winkels aan circa 1600 huishoudens. Dit doen we met uitsluitend vrijwilligers! Dat zijn ruim 300 mensen die ze zich inzetten voor anderen, die het op dit moment financieel moeilijk hebben. Onze organisatie is volop in beweging en wij kunnen op belangrijke posities versterking gebruiken. Ons team werkt vanuit het distributiecentrum van de Voedselbank Haaglanden aan de Lierseweg 2b in Wateringen. Als dag–coördinator ben je verantwoordelijk voor het logistieke proces binnen de Voedselbank Haaglanden. Met als uiteindelijk doel het samenstellen en uitgeven van voedselpakketten. Je geeft hierbij leiding aan gemiddeld 20 vrijwilligers die verantwoordelijk zijn voor onder meer het om- en inpakken van voedsel en het vullen van de kratten. Wat ga je doen? •Je geeft leiding en verdeelt de werkzaamheden onder het team van vrijwilligers •Administratieve verwerking van het logistieke proces •Je houdt rekening met wet- en regelgeving t.a.v. Voedselveiligheid •Veiligheid van de werknemers •Je ondersteunt, enthousiasmeert en werkt mee met het team van vrijwilligers Wat breng je daarvoor mee? •MBO/HBO werk en denkniveau. •Ervaring met (implementatie van) logistieke processen •Goede computervaardigen •Omgaan met hectiek en deadlines •Ervaring met leidinggeven is een pre. Het is vooral belangrijk dat je in staat bent vrijwilligers te motiveren •Je bent op maandag beschikbaar Wat krijg je terug? - Jij maakt het verschil! Je draagt in een cruciale rol bij aan het helpen van mensen die het enorm moeilijk hebben en helpt tevens mee met het tegengaan van voedselverspilling - Een jaarlijkse zomer-party en een jaarlijkse najaar-party - Koffie, thee en wat lekkers staan voor je klaar in de kantine - Een gezellige sfeer op de werkvloer - Eventuele reiskostenvergoeding - Ervaring opdoen en een mooie aanvulling op je CV Wil jij op deze vacature reageren? Stuur dan snel een bericht! Onze HR-Recruiter neemt zo spoedig contact met je op.

Structureel

Anderen bekeken ook

Westland

Ertoe doen, dat doet iets met beide!

Vitis Welzijn

Ertoe doen doet iets positiefs, met jou en met de ander. Er zijn voor iemand, geeft jou en de ander het gevoel dat je ertoe doet. Er zijn wandelmaatjes, maatjes die langskomen om te kletsen en wat te drinken. Maatjes die anderen laten lachen. Plezier en persoonlijk contact staan voorop. Als maatje maak je iemand anders en je eigen leven leuker. Wil jij er zijn voor een ander? Meld je aan! Vriendelijke groeten, Krista Vitis Welzijn zet zich in regio Westland in voor een vitale samenleving. Wij ondersteunen kwetsbare burgers, stimuleren mensen om te participeren, elkaar te ontmoeten en om te zien naar elkaar. Kortom Vitis Welzijn is dé verbinding tussen mensen en organisaties en staat voor kernwaarden als betrouwbaar, optimistisch en betrokken.

Structureel
Westland

Kinderboerderij vrijwilligers gezocht

Kiboe Poeldijk

Kiboe Poeldijk zoekt vrijwilligers. Ben jij tussen de 14 en 90 jaar oud en heb je zin en tijd om lekker tussen de dieren bezig te zijn? Ben jij een bezige bij? Je voert in weer en wind de werkzaamheden uit die horen bij de ochtend of middagdienst. Je voelt je verantwoordelijk voor het welzijn van de dieren. Als je in de ochtend het water van de konijnen vergeet is er pas ’s middags iemand die hier achter komt. Vandaag zin om iets extra’s te doen? Je steekt je handen uit je mouwen en gaat met een tevreden gevoel naar huis. En een enorme dierenvriend Je neemt de tijd om de dieren aandacht te geven en te observeren. Dit kan tijdens het vegen en voeren, of ga gerust even in de wei zitten. Loopt die geit nou mank? Je maakt een filmpje en deelt het in de Kiboe app. Heeft de ezel een vies oog? Je maakt het netjes schoon en geeft hem een dikke knuffel. Voor de fanatiekelingen Wil je nog meer doen? Kom extra helpen tijdens openingstijden op woensdag en zaterdagmiddag van 13:30 tot 16:00 uur. Op de Kiboe organiseren we regelmatig kinderfeestjes en worden we bezocht door scholen en groepen. Jaarlijks zoeken we hulp bij de open dag in het voorjaar en in 2020 is dat een jubileumeditie. 2 tot 4 uren per week beschikbaar Dit komt neer op 1 dienst per week. We werken met ochtend- en middagdiensten. De dieren mogen tussen 7:00 en 10:00 uur buiten gezet worden en gaan tussen 16:00 en 19:00 uur naar binnen. Hoe laat je precies komt bepaal je zelf. Je mag ook gezellig een vriend of vriendin meenemen om te helpen. Vrijwillig maar niet vrijblijvend We houden de Kiboe draaiend met enkel vrijwilligers. Ook de beheerders werken naast hun kinderboerderij taken. Mocht je een keer niet kunnen? Geef het op tijd aan. We doen het met elkaar, er is altijd ruimte om diensten te ruilen maar besef dat het vrijwillig en niet vrijblijvend is. Wat krijg je ervoor terug De dieren zullen je na iedere dienst tevreden aankijken met hun lieve kraalogen. Jij gaat met vieze kleren en een goed gevoel na je dienst naar huis. - Je maakt deel uit van een klein gezellig team - Mogelijkheid voor eigen inbreng en initiatieven - Je mag mee op het jaarlijks teamuitje - Kleinigheidje met verjaardagen en feestdagen - Herkenbare bodywarmer of t-shirt - Werkervaring met dieren en nieuwe sociale contacten Sta je al te trappelen? Stuur een bericht met jou motivatie. Als je aansluit op het profiel ontvang je direct een uitnodiging om kennis te maken. Hebben we een klik dan kan je als snel starten met het inwerkingstraject waarbij je de eerste maand onder begeleiding alles zal leren.

Structureel
MaS
Westland

Begeleider Voel je goed!

Stichting Bibliotheek Westland

Taalhuis Westland doet mee met Voel je goed! Wil jij weten wat je als groepsbegeleider hierin kan betekenen? Voor laaggeletterden is het vaak lastig om informatie over gezonde voeding te kunnen vinden en te begrijpen. Laat staan dat zij deze informatie kunnen beoordelen en toepassen in hun dagelijkse leven. Zeker als je bedenkt welke rol de (verleidelijke) eetomgeving daarbij speelt. Daardoor hebben zij grote kans op overgewicht en aandoeningen die daarvan het gevolg zijn. Voel je goed! is de combinatie van: - eet- en beweegadviezen van een diëtist; - groepslessen gezondheidsvaardigheden (incl. taalvaardigheden) van een vrijwilliger. Voel je goed! is een bewezen werkzame aanpak voor laaggeletterde volwassenen die willen werken aan een gezonder gewicht. Wat ga je doen? Vier tot zes deelnemers worden gekoppeld aan één getrainde vrijwilliger. De groepjes krijgen 20 wekelijkse lessen op een laag taalniveau in een vestiging van de bibliotheek. Als vrijwilliger richt jij je in de les op de verwerking van algemene informatie over gezond eten en bewegen. Om als vrijwilliger goed aan de slag te kunnen wordt er een online basistraining Voel je goed! aangeboden. Gedurende de inzet word je begeleidt door een vrijwilligerscoördinator en kun je ervaringen delen met andere vrijwilligers. Interesse? Aanmelden kan! Is dit project echt iets waar jij enthousiast van wordt en wil jij dit graag komen ondersteunen? Of liever eerst meer informatie? Dan horen we jou graag. De organisatie Bibliotheek Westland gelooft dat mensen die zichzelf ontplooien, gelukkiger en gezonder zijn en zo blijvend en volwaardig kunnen participeren in de samenleving. Bibliotheek Westland draagt hieraan bij door persoonlijke en talentontwikkeling van alle Westlanders te ondersteunen, stimuleren en faciliteren door hen te verbinden met verhalen, kennis, organisaties en door elkaar te ontmoeten.

Structureel
Westland

Magazijn medewerker gezocht!

Voedselbank Haaglanden

Wie zijn we? Stichting Voedselbank Haaglanden verspreidt in de regio Den Haag wekelijks voedsel aan mensen die niet genoeg geld hebben om iedere dag een volledige maaltijd op tafel te zetten. We leveren pakketten aan diverse uitgiftepunten en we leveren voorraden aan andere voedselbanken in de regio Zuid-Holland west. De producten worden in grote hoeveelheden aangeleverd in ons distributiecentrum aan de Lierseweg 2b in Wateringen en daar omgepakt voor de voedselbanken, winkels en uitgiftepunten. Wat ga je doen? - Orderpicken: aan de hand van pakbonnen producten verzamelen, dit kunnen groente en fruit, koel/vries producten en droge kruidenierswaren zijn; - De verzamelde producten op pallets of rolkarren plaatsen en voorzien van adreslabel; - Uitpakken, ompakken en inpakken; - Opruimen verpakkingsmaterialen; - Bijrijder bij voedseltransporten van leveranciers naar het distributiecentrum en soms wegbrengen producten naar winkels; - Assisteren bij schoonhouden en andere voorkomende werkzaamheden. Wat vragen we van je? - Je bent enthousiast, flexibel, werkt graag in een team met andere vrijwilligers en je houdt van aanpakken; - Je werkt in een onverwarmde hal en soms in de koelcel dus tegen een beetje kou moet je wel kunnen; - Er zijn vorkheftrucks en pompwagens, maar je moet ook kunnen sjouwen; - Een beetje kunnen tellen/rekenen is wel handig; - Het bezit van een vorkheftruckrijbewijs en of BE rijbewijs is een pré. - We zoeken iemand die liefst meerdere dagen maar minimaal 1 dag beschikbaar is. Wat krijg je terug? - Jij maakt het verschil! Je draagt in een cruciale rol bij aan het helpen van mensen die het enorm moeilijk hebben en helpt tevens mee met het tegengaan van voedselverspilling; - Een jaarlijkse zomer-party en een jaarlijkse najaar- party; - Koffie, thee en wat lekkers staan voor je klaar in de kantine; - Een gezellige sfeer op de werkvloer; - Eventuele reiskostenvergoeding; - Ervaring opdoen en een mooie aanvulling op je CV; - Gratis gebruik maken van onze online leeromgeving. Belangstelling? Stuur dan een e-mail met een korte motivatie naar solliciteren@voedselbankhaaglanden.nl en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Structureel
Westland

Verhalen rond de tafel

Stichting Bibliotheek Westland

Bibliotheek Westland zoekt vrijwilligers die het leuk vinden om voor te lezen en verhalen te vertellen bij een zorginstelling op een afdeling waar mensen lijden aan een vorm van dementie. Tijdens dit uurtje wordt voorgelezen, gezongen, worden gedichten voorgedragen en het allerbelangrijkste: er worden verhalen met elkaar gedeeld. De vrijwilliger mag helemaal zelf bepalen hoe het uur wordt besteed, het gaat erom dat iedereen een gezellige en waardevolle tijd met elkaar heeft. Op deze manier ontstaan mooie gesprekken! Heb je interesse? Meld je aan door een bericht te sturen.

Structureel
Westland

Vrouwen voor vrouwen

Vitis Welzijn

Samen naar buiten, wat drinken, iets creatiefs doen, een spelletje, eropuit of een puzzel. Een beetje van uw tijd is van grote waarde voor een ander! Zou u/je iets willen betekenen of zijn er vragen, dan verneem ik dat graag! Vriendelijke groeten, Krista Vitis Welzijn zet zich in regio Westland in voor een vitale samenleving. Wij ondersteunen kwetsbare burgers, stimuleren mensen om te participeren, elkaar te ontmoeten en om te zien naar elkaar. Kortom Vitis Welzijn is dé verbinding tussen mensen en organisaties en staat voor kernwaarden als betrouwbaar, optimistisch en betrokken.

Structureel
Westland

Wil jij Sportmaatje worden?

Stichting VTV

Start samen met bewegen... Houd je van sport en wil je je als vrijwilliger inzetten bij VTV? Meld je dan aan bij de beweegcoach. Op deze manier brengen we vraag en aanbod bij elkaar en maken we een match. Tijdens een kennismakingsgesprek stellen we sporter en vrijwilliger aan elkaar voor en kijken we of er een klik is om daarna samen te gaan sporten. Voor wie?: Sportmaatjes zetten zich in voor mensen met een verstandelijke, lichamelijke of zintuigelijke beperking, een vorm van autisme of een chronische ziekte die wat extra begeleiding nodig hebben. Zowel tijdelijk als langdurig. In de regio Delft, Westland, Pijnacker-Nootdorp, Vlaardingen, Maassluis of Midden Delfland. Meer weten? Neem contact op met VTV Regio Delft – Joeri

Structureel
Utrecht, Maassluis, Schiedam, 's-Gravenhage, Delft, Gouda, Alphen aan den Rijn, Opsterland, Amsterdam, Rotterdam, Assen, Zoetermeer, Westland, Huizen, Heerde, Eindhoven, Nieuwegein, Purmerend, Nieuwkoop, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Alkmaar, 's-Hertogenbosch, Maastricht, Zutphen, Zwolle, Nijmegen, Haarlem, Dordrecht, Tilburg, Enschede, Leeuwarden, Groningen, Den Helder, Almelo, Wageningen, Middelburg, Arnhem, Breda, Leiden, Deventer, Súdwest-Fryslân, Apeldoorn, Amersfoort, Roermond, Lelystad, Bronckhorst, Zandvoort, Zeist, Harderwijk, Roosendaal, Hilversum, Oldenzaal, Heeze-Leende, Dijk en Waard, Ede, Hoorn

Help jij Shahed (17) de Havo afronden?

OpenEmbassy

Shahed (17) wil graag de Havo afronden. Help jij haar met het Nederlands? Dankzij hulp van een ander thuisonderwijsmaatje, kon Shahed met goede cijfers haar Vmbo afronden. Nu zit ze in 4 Havo en kan ze opnieuw wat extra ondersteuning gebruiken. Ze is op zoek naar een online TOMaatje die haar wil helpen om haar middelbare school tot een succesvol einde te brengen. Wil jij iemand helpen om haar potentie waar te maken? We zoeken voor Shahed een vrijwilliger die: - Eens per week online les wilt geven. - Een goede beheersing heeft van de Nederlandse taal. - Niet bang is om de leerstof van bovenbouw middShahed om te zorgen dat jullie goede afspraken kunnen maken. In overleg spreek je een moment in de week af waarop je online kunt ondersteunen. Daarna is het zorgen voor leuk contact met elkaar en vooral veel samen huiswerk maken. Hoe ondersteunen wij je? Vanuit TOMaatjes ontvang je begeleiding aan de start, met tips voor lesinhoud en toegang tot de community met andere TOMaatjes erin. Elke 1-2 maanden is er een online intervisie met lezingen van professionals of kan je in groepjes bespreken hoe je meer uit de bijlessen kunt halen. Wat heb ik ervoor nodig? - Openstaan voor een andere cultuur. - Voordat je kunt starten, vragen we kosteloos een Verklaring Omtrent Gedrag voor je aan. Als die binnen is, kan je zo snel mogelijk beginnen. - Zin om te helpen met wat er in de bovenbouw van de Havo allemaal aan bod komt. Thuisonderwijsmaatje zijn is echt een hele dankbare taak. Het begint met bijles, maar veel van onze vrijwilligers bouwen echt een band op met het gezin waar ze werken. Het vorige TOMaatje van Shahed schreef dit over haar: "Tot afgelopen zomervakantie heb ik (als TOMaatje) een Syrisch meisje 3 jaar lang begeleid, hierin is ze omgestroomd van kader naar theoretisch met als eindresultaat een t-diploma met een gemiddelde boven de zeven. Een prachtig resultaat waar ik zeer veel voldoening aan heb overgehouden, en nog altijd mag ze op mij terugvallen. Mijn beloning was haar gezichtsuitdrukking en die van haar ouders toen ik onverwacht op de diplomering verscheen." We hopen je snel te verwelkomen als TOMaatje voor Shahed of één van de vele andere kinderen hulp kunnen gebruiken.

Structureel
Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp, Schiedam, Rotterdam, Delft, Albrandswaard, Westland

Hulp bij zwemmen mensen met een beperking

Stichting het Startblok

Enthousiaste hulp bij geven van zwemlessen aan kinderen met een beperking of bijzondere eigenschap, of volwassenen met een beperking of chronische aandoening. Wij bieden zwemlessen en overige zwemactiviteiten aan mensen met een beperking in zwembad het Alexanderhof in Rotterdam en ook in zwembaden Groenoord en Zuid in Schiedam, Zoetermeer, Delft en Pijnacker, Poortugaal. Onze nieuwste locatie is zwembad de Hoge Bomen in Naaldwijk. Voor therapeutisch zwemmen kan met terecht in Vlaardingen de Kulk , Delft Kerkpolderbad en Zoetermeer de Driesprong. Omdat het zwemmen maatwerk is voor deze doelgroep, zijn we op zoek naar vrijwilligers om deze mensen, vaak kinderen, zorgvuldig zwemles en zwem activiteiten te kunnen geven. Maandagavond van 19.00 - 21.00 in Pijnacker de Viergang zwemlessen en zwemmen voor chronisch zieken of met een beperking Dinsdagavond van 18.15 - 19.45 uur zwembad het Alexanderhof Rotterdam zwemles Dinsdagavond van 20.15 - 21.30 Activiteiten begeleiding volwassenen met een beperking zwembad de Kulk in Vlaardingen. Woensdagochtend van 10.00 - 12.00 Zwemmen voor chronisch zieken of een beperking in de Kulk in Vlaardingen Woensdagmiddag van 12.30 - 13.30 voor Chronisch zieken of met een beperking in Delft Kerkpolderbad. Woensdagmiddag van 13.30 - 15.30 in Delft Kerkpolderbad zwemles Woensdagmiddag van 12.30 - 15.15 in Zoetermeer De Driesprong zwemles Vrijdagochtend van 10.00 - 13.00 in Zwembad de Driesprong Chronisch zieken of met een beperking. Woensdagavond van 19.00 - 20.30 in Poortugaal Albrandswaard zwemlessen en therapeutisch zwemmen. Woensdagavond van 17.20 - 19.00 uur zwembad Hoge Bomen in Naaldwijk, zwemlessen. Donderdagavond van 18.00 - 20.00 uur zwembad Groenoord Schiedam zwemlessen Vrijdagavond van 19.00 - 20.30 zwemlessen Schiedam-Zuid. Vrijdagochtend van 10.00 - 13.00 Activiteiten begeleiding voor mensen met een beperking in zwembad de Driesprong Zoetermeer. We geven ook zwemles en activiteiten aan Doven - en Slechthorenden. Dit doen we in zwembad Schiedam Zuid op vrijdagavond van 19.00 - 20.30 uur. Op alle locaties zijn we op zoek naar vrijwilligers neem gerust contact op over de mogelijkheden die er bij ons zijn!! Je kan dus kiezen voor de diverse zwembaden voor zowel overdag als de avond. Het zijn dus geen hele dagen of avonden!! We zouden het heel fijn vinden als je enige kennis hebt, met het omgaan met mensen die vaak verstandelijke problemen hebben, maar ook lichamelijke problemen. Enige ervaring met het zwemmen, liefst zwemleider A of ROAK, of tegenwoordig niveau 2 of hoger. Europees zweminstructeur is helemaal mooi. Mocht dit ontbreken, dan kan er onder supervisie van een deskundige meegeholpen worden, om zo intern opgeleid te kunnen worden. Hierbij kunnen altijd gerichte cursussen gevolgd worden. Het allerbelangrijkste is, vind je het leuk om met deze doelgroep in een lekker warm (zwem)bad te helpen. Het is ook mogelijk om bij ons stage te lopen. Wij zijn een erkende stage werkplaats. Zie onze website www.hetstartblok.com

Structureel
MaS