Kijk jij door mijn rolstoel heen? Let's go!

Kijk jij door mijn rolstoel heen? Let's go!

Plaats:
Wateringen
Categorie:
Gezelschap, Erop uit, Maatjes & buddy's
Tijdsbesteding:
regelmatig
Tip anderen via:

Ik mag dan wel in een elektrische rolstoel zitten, maar daarom hoef ik nog niet eindeloos binnen en thuis te blijven, toch? Samen er op uit gaan, op pad, lekker buiten gaan "wandelen", een terrasje pakken [als het kan] of gewoon samen een koffie to go halen, ik heb er zin in! Ik ben een man van bijna 40, nooit chagrijnig en altijd wel in voor een grapje. Ik vind veel dingen leuk en hou er in elk geval van om samen te kletsen.
Gaat het over Max Verstappen, dan ben ik je man! Muziek ben ik ook dol op. In mijn vrijetijd ben ik DJ.
We kunnen overal naar toe, want we hebben een eigen rolstoelauto [mag vrijwilliger mee rijden] en vervoerskaart van Valys. Ik zou ook wel weer eens naar Rotterdam of den Haag willen.
Kan jij door de elektrische rolstoel heen kijken en heb je zin om met mij op stap te gaan of gewoon af en toe gezellig een bakkie te doen? Meld je dan aan bij Thuismaatjes en vertel dat je graag kennis wilt maken met Dorian!


Thuismaatjes is onderdeel van de Stichting Vrijetijdsbesteding, Thuismaatjes en Vormingsactiviteiten (VTV). Wij koppelen de vraag van hulpvragers, mensen met een beperking, aan het aanbod van vrijwilligers. Wij werken voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel, chronische ziekte of een vorm van autisme. De match wordt begeleid door een consulent van Thuismaatjes, na een intake en later kennismakingsgesprek met de hulpvrager, blijft Thuismaatjes bereikbaar voor vragen en ondersteuning. Voor alle vrijwilligers die starten vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan. De kosten worden door het VTV vergoed, evenals eventuele reiskosten naar de hulpvrager.

Hoe vaak word ik ingezet?
Altijd in overleg met elkaar. Het gaat meestal om een dagdeel, soms een avond. Soms is er behoefte aan iemand voor eens in de 1 – 2 weken en soms is eens in de maand voldoende.

Hoe gaat het in zijn werk?
Als je geïnteresseerd bent om een vrijwilliger te worden kun je jezelf aanmelden. Er vindt dan een kennismakingsgesprek plaats. Hierbij wordt gevraagd naar ervaring, hobby’s en voorkeuren. Aan de hand van de intake wordt er gekeken naar welke hulpvragers bij jouw aanbod passen. Je kunt zelf kiezen voor welke hulpvrager je vrijwilliger wilt worden.
Vervolgens vindt er een koppelingsgesprek plaats. Hierbij wordt gekeken of het klikt tussen jou en de hulpvrager. Is dit het geval, dan vindt er een proefperiode van twee maanden plaats. Na deze twee maanden wordt er geëvalueerd of het van beide kanten klikt. Gedurende de koppelingsperiode wordt je begeleid door een consulent van Thuismaatjes en kun je altijd met vragen bij ons terecht. Je krijgt een introductiecursus, reiskostenvergoeding , doet vooral veel nieuwe ervaringen op en ontvangt veel waardering. Voor alle vrijwilligers die starten vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan. Deze kosten worden door het VTV vergoed.

Heb je interesse of vragen?
Stuur dan een bericht.

  • De vraag van Team Thuismaatjes: Kristel En Petra is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
  • Team Thuismaatjes: Kristel En Petra is eerder via deze website geholpen
  • Team Thuismaatjes: Kristel En Petra heeft 1 aanbeveling ontvangen
Laat Team Thuismaatjes: Kristel En Petra weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Stichting VTV
90% profielsterkte
Bedankt voor het melden
  • De vraag van Team Thuismaatjes: Kristel En Petra is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
  • Team Thuismaatjes: Kristel En Petra is eerder via deze website geholpen
  • Team Thuismaatjes: Kristel En Petra heeft 1 aanbeveling ontvangen
Tijdsbesteding:
regelmatig
Bedankt voor het melden

Meer vragen van Team Thuismaatjes: Kristel En Petra namens Stichting VTV

  Omschrijving van de vraag Plaats Categorie
  Kom jij spelen met mij? 's-Gravenzande, De Lier, Honselersdijk, Kwintsheul, Maasdijk, Monster, Naaldwijk, Poeldijk, Ter Heijde, Wateringen Activiteitenbegeleiding, Mantelzorg ondersteuning, Maatjes & buddy's
  Wat leuk dat je komt. Ik kijk naar jou uit! 's-Gravenzande, De Lier, Honselersdijk, Kwintsheul, Maasdijk, Monster, Naaldwijk, Poeldijk, Ter Heijde, Wateringen Erop uit, Mantelzorg ondersteuning, Maatjes & buddy's
  Handbike jij ook? Laten we samen op pad gaan! 's-Gravenzande Sporten, Erop uit, Maatjes & buddy's