csrf
Westlandvoorelkaar logo
Westlandvoorelkaar

Wandelaars gezocht - Het Westerhonk

Op Het Westerhonk 's Heeren Loo wonen mensen met een verstandelijke beperking samen op een prachtig woonzorgpark. Onze clienten hebben verschillende niveau's en hebben allemaal hun eigen behoefte. Een groot aantal van onze cliënten is gebonden aan een rolstoel en kan daardoor niet altijd zomaar naar buiten. Op diverse groepen komen de begeleiders letterlijk handen te kort om met alle cliënten naar buiten te kunnen gaan. Haal jij graag een frisse neus en heb je af en toe een uurtje over? Dan kunnen we jouw hulp gebruiken! Door vrijwilliger te worden op een van onze groepen maak jij het mogelijk dat meer cliënten wat vaker naar buiten kunnen, met of zonder rolstoel. Wil je meer weten, neem dan contact met ons op: Via [e-mailadres verborgen] of [telefoonnummer verborgen] of [telefoonnummer verborgen]

Lees meer

structureel

Monster

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Op Het Westerhonk 's Heeren Loo wonen mensen met een verstandelijke beperking samen op een prachtig woonzorgpark. Onze clienten hebben verschillende niveau's en hebben allemaal hun eigen behoefte.

Een groot aantal van onze cliënten is gebonden aan een rolstoel en kan daardoor niet altijd zomaar naar buiten. Op diverse groepen komen de begeleiders letterlijk handen te kort om met alle cliënten naar buiten te kunnen gaan. Haal jij graag een frisse neus en heb je af en toe een uurtje over? Dan kunnen we jouw hulp gebruiken! Door vrijwilliger te worden op een van onze groepen maak jij het mogelijk dat meer cliënten wat vaker naar buiten kunnen, met of zonder rolstoel.

Wil je meer weten, neem dan contact met ons op:
Via [e-mailadres verborgen] of [telefoonnummer verborgen] of [telefoonnummer verborgen]

Praktische informatie

Locatie

Monster

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van 's Heeren Loo Het Westerhonk

Westland

Helpen bij leuke activiteiten Het Westerhonk

's Heeren Loo Het Westerhonk

Bij 's Heeren Loo Het Westerhonk zorgen we voor een afwisselend activiteitenprogramma voor onze cliënten met een verstandelijke beperking. Denk een leuke bingo, een grappige voorstelling of een disco. Tijdens deze activiteiten kunnen we regelmatig de extra hulp van enthousiaste vrijwilligers gebruiken. Lijkt het jou leuk om onze cliënten een leuke dag te bezorgen door ons af en toe mee te helpen bij verschillende activiteiten? Meld je dan aan als vrijwilliger. De minimumleeftijd voor deze vacature is 18 jaar. 's Heeren Loo Het Westerhonk is een prachtige groene plek waar mensen met en zonder verstandelijke beperking samen wonen, werken, leren en recreëren. Op Het Westerhonk is van alles te doen, te zien, te koop en te beleven. Hier kun je ervaren dat geen dag en geen mens hetzelfde is. Heeft u interesse dan kunt u ons bereiken via vwwesterhonk@sheerenloo.nl of 06-57076293 of 06-20680539

Structureel
Westland

Kerkvrijwilliger - Het Westerhonk

's Heeren Loo Het Westerhonk

Diverse cliënten van Het Westerhonk gaan op zondag graag naar de kerkdienst in de Westerkerk (op het terrein van Het Westerhonk), maar kunnen daar niet altijd zelfstandig naar toe. Lijkt het jou leuk om een cliënt te begeleiden naar de kerk, samen de dienst bij te wonen en hem/haar na afloop weer naar zijn/haar woning terug te brengen? Neem dan contact met ons op. Tijdstip: zondag van ca. 14.00 en 16.00 uur. Wil je meer weten, neem dan contact met ons op: Via vwwesterhonk@sheerenloo.nl of 06-57076293 of 06-20680539

Structureel
Westland

Het Westerhonk zoekt vrijwilligers

's Heeren Loo Het Westerhonk

Het Westerhonk is een prachtig groen woonzorgpark waar mensen verstandelijke beperking wonen, werken en/of hun dagbesteding hebben. Veel van onze cliënten hebben helaas niet zo'n groot netwerk (meer). Voor hen zou het een enorme verrijking zijn als er iemand speciaal voor hem of haar op bezoek komt. Wat kun jij dan voor diegene betekenen? Vaak gaat het maar om kleine dingen, zoals een wandelingetje maken, een stukje fietsen of een kopje koffie drinken. Die grote glimlach die je er voor terugkrijgt, is zo veelbetekenend. Lijkt het jou het leuk af en toe een bezoekje te brengen aan een cliënt en maak jij zijn of haar dag een beetje mooier? Neem dan contact met ons op, we vertellen je graag alles over de vele mogelijkheden. We zoeken altijd de juiste match voor jou en de cliënt. Heeft u interesse dan kunt u ons bereiken via vwwesterhonk@sheerenloo.nl of 06-57076293 of 06-20680539

Structureel
Westland

Maatje gezocht voor Peter

's Heeren Loo Het Westerhonk

Peter woont op ons woonzorgpark Het Westerhonk - 's Heeren Loo en is een ouderwordende man met moeilijk verstaanbaar gedrag. Hij is rolstoelafhankelijk en heeft een matig verstandelijke handicap. Peter luistert graag naar muziek van het Westlands mannenkoor en oude Amerikaanse muziek. Daarnaast vindt hij het geloof belangrijk en kijkt graag naar Nederland zingt. Peter heeft helaas nog maar weinig contact met zijn zus, waardoor wij op zoek zijn naar iemand die het leuk lijkt hem 1 x per twee weken een bezoekje te brengen.

Structureel
Westland

Fietsers gezocht!

's Heeren Loo Het Westerhonk

Voor ons Jongerenhonk zijn wij op zoek naar fietsers! Op maandag en vrijdag zoeken wij een vrijwilliger die samen met de begeleiders en cliënten mee wil fietsen en die fietsen vooraf wil helpen uit de schuur te halen en klaar te zetten. Het gaat om een groep clienten in de leeftijd van 16 t/m 25 jaar. Je moet wel kunnen (of durven) fietsen op een tamdem of duo-fiets. Tijdstip: maandag van 14.00 - 15.00 uur en/of vrijdag van 10.30 - 11.45 uur. Hou jij van fietsen en gezelligheid, neem dan contact met ons op over deze leuke vacature!

Structureel
Westland

Help jij ons met het repareren van fietsen?

's Heeren Loo Het Westerhonk

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die ons af en toe wil helpen bij het repareren van fietsen van cliënten. Veel van onze cliënten fietsen graag rond op ons mooie woonzorgpark Het Westerhonk. Zij doen dat bijvoorbeeld op een duofiets of driewieler. Helaas gaat er ook weleens een fiets stuk en de begeleiders hebben vaak niet de tijd of mogelijkheid om met zo’n fiets naar de fietsenmaker te gaan. Daarom zijn wij opzoek naar een vrijwilliger die het leuk vindt om aan fietsen te sleutelen en onze clienten weer op weg kan helpen.

Structureel

Anderen bekeken ook

Westland

Wat Alz... je niet alles meer alleen kan

Vitis Welzijn

Bij thuiswonende mensen met (beginnende) geheugenklachten zoals Alzheimer, zijn familieleden en andere betrokkenen vaak hard nodig. Daarnaast is het ook erg fijn als andere mensen iets leuks willen doen: Wat drinken Samen naar buiten of eropuit Foto's kijken Spelletje, puzzelen of iets creatiefs Lijkt u/je het leuk om één of meerdere van deze dingen met iemand te doen, dan verneem ik dat graag. Een beetje tijd kan van grote waarde zijn! Vriendelijke groeten, Krista Vitis Welzijn zet zich in regio Westland in voor een vitale samenleving. Wij ondersteunen kwetsbare burgers, stimuleren mensen om te participeren, elkaar te ontmoeten en om te zien naar elkaar. Kortom Vitis Welzijn is dé verbinding tussen mensen en organisaties en staat voor kernwaarden als betrouwbaar, optimistisch en betrokken.

Structureel
Westland

Helpende handen voor scholenproject project

Platform Gehandicapten Westland

Het Platform Gehandicapten Westland (PGW) is op zoek naar vrijwilligers voor ons scholenproject: Handicap? Anders maar heel gewoon! Wij doen dit project bij (bijna)alle groepen 8 op de basisscholen in het Westland. Leerlingen laten zien en ervaren dat er veel handicaps zijn. We doen dit door een ‘spel’ met vragen en opdrachten. Voor de opdrachten nemen we veel hulpmiddelen mee. Zo kunnen de leerlingen ervaren hoe het is als je een lichamelijke beperking hebt, maar ook dat hulpmiddelen kunnen helpen om zelfstandig deel te nemen aan de maatschappij. Van mobiele vrijwilligers verwachten wij, dat ze helpen met het klaarzetten van het project. Daarna de leerlingen helpen met het uitvoeren van de opdrachten en het beantwoorden van de vragen. Het verzamelen en opruimen van de (hulp)middelen hoort er uiteraard ook bij. Na de koffie-/theepauze gaat het project verder met een kringgesprek. Hoe hebben de leerlingen het project ervaren? Zijn er nog vragen aan de vrijwilligers of over de opdrachten en vragen? Van vrijwilligers die een lichamelijke beperking hebben verwachten wij dat ze de leerlingen helpen met de vragen en de opdrachten. Tijdens het kringgesprek vertel je kort wat over je lichamelijke beperking en hoe en wanneer je ‘je beperking’ hebt gekregen. Daarna kunnen de leerlingen vragen stellen. Ben jij de actieve vrijwilliger (met of zonder ) lichamelijke beperking die we zoeken? Vind je het leuk om in een klein team te ‘werken’? Meer weten? Neem dan contact met ons op via info@pgwestland.nl of kijk op www.pgwestland.nl voor meer informatie over het PGW.

Structureel
Westland

Wij zoeken Thuismaatjes!

Stichting VTV

Kinderen en volwassenen met een beperking hebben soms anderen nodig om aan het gewone leven te kunnen deelnemen. Om samen thuis iets te doen of om er even op uit te gaan. Ook de mensen die de dagelijkse zorg voor hen hebben, kunnen wel eens een helpende hand gebruiken. Wil jij een maatje zijn, dat initiatief kan nemen en structuur, duidelijkheid en veiligheid biedt? Samen een leuke middag of avond beleven? Eens per week of eens per maand, bij de hulpvrager thuis, in de omgeving of eventueel bij jouzelf thuis. In overleg met de hulpvrager bepaal je de frequentie, locatie en activiteit. Ben jij enthousiast en lijkt het je leuk om iets voor een ander te kunnen betekenen? Bijvoorbeeld samen een kopje koffie drinken, naar de bioscoop gaan, wandelen op het strand of samen een taart bakken! Heb jij affiniteit en/of ervaring met onze doelgroep; kinderen en/of volwassenen met een beperking. Dan is VTV Thuismaatjes op zoek naar jou!

Structureel
Westland

Hulp bij uitleen natuurkisten

Westland Natuur en Techniek Web

Westland Natuur en Techniek Web (WNTweb) is opgericht om in de regio Westland & Hoek van Holland jongeren enthousiast te maken voor de pracht en kracht van de natuur, het belang van duurzaamheid en de fascinerende mogelijkheden van techniek in de samenleving. We geloven dat jongeren nog beter leren als ze ontdekken, ervaren en begrijpen. Daarom zetten wij in op ondersteuning van het onderwijs met praktijkgerichte lessen, activiteiten en evenementen. Tastbaar, zichtbaar, voelbaar. Dat werkt aanstekelijk. Zo worden jongeren op jonge leeftijd enthousiast voor natuur, techniek en duurzaamheid. Bij WNTweb (www.wntweb.nl) kunnen scholen en kinderopvangorganisaties enkele natuurkisten lenen die staan opgeslagen in de Kreekboerderij in 's-Gravenzande (Prins Clausstraat). Dit gebeurt ongeveer eenmaal per maand. Wij zoeken iemand die contact legt met de aanvrager (via e-mail of telefoon), de natuurkist wil overhandigen en weer innemen na drie weken. Heb je interesse? Dan leggen we het graag nog nader uit.

Structureel
Westland

Vrijwilliger workshop gezonde voeding

Westland Natuur en Techniek Web

Mijn naam is Judith en ik werk voor Westland Natuur en Techniek Web (www.wntweb.nl). Wij verzorgen jaarlijks honderden activiteiten op het gebied van natuur, duurzaamheid, techniek en gezonde voeding voor Westlandse jongeren. Nu gaan we ook in de BiebLab's in de bibliotheken van Wateringen en 's-Gravenzande af en toe op woensdagmiddagen een gezond gerechtje maken met kinderen. Zou jij het leuk vinden om daar af en toe bij te helpen? Er is een begeleider vanuit WNTweb aanwezig, die jij dan kunt assisteren. Ik maak graag een keer kennis met jou! Groetjes Judith

Structureel
Amsterdam, 's-Gravenhage, Voorschoten, Den Helder, Barendrecht, Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Gouda, Zuidplas, Lansingerland, Arnhem, Deventer, Apeldoorn, Zoetermeer, Ede, Stichtse Vecht, Utrecht, Hilversum, Leusden, Sittard-Geleen, Westland, Haarlem, Dronten, Katwijk

TOMaatjes voor jonge nieuwkomers gezocht!

OpenEmbassy

In het kort: Help jij nieuwkomers zinnig, waardig en vlot hun weg te vinden in het Nederlandse onderwijssysteem? Maak impact als TOMaatje van een kind of jongere uit een nieuwkomersgezin! Hoe? Ondersteun online (of offline/ fysiek) 1 a 2 uur per week met het oefenen van de Nederlandse taal en andere vakken die een uitdaging zijn. Profiel: - Je beheerst de Nederlandse taal - Bekendheid met Nederlandse onderwijssysteem - Heel fijn als je een achtergrond hebt in onderwijs, pedagogiek, logopedie, of zelf ervaringsdeskundige met school. - Nieuwsgierig naar of kan makkelijk omgaan met andere culturen - Je hebt tijd en ruimte hebt om wekelijks af te spreken met kinderen Taakomschrijving: Als TOMaatje help je een kind/jongere (7-18 jaar) uit nieuwkomersgezin als het thuisonderwijs niet goed lukt. Je biedt ondersteuning bij het maken van huiswerk, oefenen van de Nederlandse taal, rekenen en andere uitdagende schoolvakken. Soms heb je de rol van mentor/buddy. Ben jij 1 of meer uur per week beschikbaar minimaal 3 maanden om iemand te begeleiden? Dan is dit een perfecte vacature voor jou! Wat krijg je aangeboden: Als vrijwillig TOMaatje maak je impact in het leven van een kind/jongere. We geven je toegang tot een online community van vrijwilligers, waarin tips en kennis over begeleiding worden gedeeld. We hebben regelmatig intervisie sessies en workshops voor onze vrijwilligers. Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk? Door jouw inzet zorg je ervoor dat kinderen en jongeren hun Nederlandse taal verbeteren en vragen kunnen stellen over hun huiswerk. Dit is van groot belang voor hun schoolcarrière. Ook kun je de ouders ondersteunen en ze wegwijs maken in het Nederlandse onderwijssysteem. Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer je een nieuwkomers gezin beter kennen en maak je onderdeel uit van een community van zo`n 300 enthousiaste TOMaatjes. Werktijden: Wat jou, het kind/jongere en de ouders het beste uitkomt. Dit gebeurt in overleg. De echte begeleiding gebeurt online via zoom, skype of een ander medium, afhankelijk van jullie voorkeur of offline, fysiek bij het gezinshuis. Meer weten? Meedoen? Reageer op deze vacature met je email gegevens en we nemen contact met je op. Je kunt je ook direct aanmelden via ons website: https://match.hetbegintmettaal.nl/aanmelden/thuisonderwijsmaatjes/vrijwilliger Met vriendelijke groet, TOMaatjes Team

Structureel
Westland

Mentor gezocht voor lvb man

Mentorschap Haag en Rijn

Een rustige man, waar moeilijk contact mee te krijgen is, licht verstandelijke beperkt, autistisch, woont sinds een jaar in een instelling in Monster woont, met een zeer beperkt netwerk, zoekt mentor. Ben jij de persoon die geduldig is, samen met hem kan overleggen en kijken wat goed voor hem is op gebied van zorg en welzijn? En die hem elke twee weken een bezoekje wil brengen (zodra dat weer mogelijk is) en die ook geregeld wil overleggen met zijn begeleiding? Neem dan contact met mij op! Wij zoeken mentoren met minimaal mbo 4 niveau die bereid zijn een gratis cursus via onze stichting te volgen waarna ze kunnen worden ingezet als mentor: wettelijk vertegenwoordiger van iemand met een beperking die niet meer voor zichzelf op kan komen en geen familie heeft die dat zou kunnen of willen doen. Vaak bent u, naast de begeleiding en verzorging, de enige persoon in zijn of haar leven. Behalve dat u iemand blij maakt met uw luisterend oor, uw oprechte aandacht, bieden wij u een mentorschapsvergoeding en terugkombijeenkomsten en ontmoet u andere mentoren. U hoeft geen ervaring met zorg te hebben.

Structureel
Westland

Begeleider van lessen over het klimaat

Westland Natuur en Techniek Web

Wij geven lessen over het klimaat aan basisscholieren. Denk daarbij aan het bouwen van windmolens en aardwarmteopstellingen en het onderzoeken hoe kinderen een stad zich kunnen laten aanpassen aan een veranderend klimaat. We zoeken mensen die ons daarbij kunnen ondersteunen. Onder leiding van een ervaren leerkracht help je ons bij het voorbereiden van de lessen, ondersteun je de kinderen en breng je het verhaal over. Je kunt zelf kiezen hoe groot of klein je rol daarbij is; je staat er nooit alleen voor! Stuur me gerust een bericht voor meer informatie.

Structureel
MaS
Westland

Word ook Taalmaatje!

Stichting Bibliotheek Westland

Heb je veel interesse in de Nederlandse taal en vind je het leuk om ‘nieuwe’ Westlanders te ondersteunen in het beter beheersen van de Nederlandse taal. Taalhuis Westland zet zich in dit mogelijk te maken en kan dit niet zonder de inzet van vrijwilligers. Als vrijwilliger heb je individueel contact met een taalmaatje. Samen wordt er Nederlands gesproken, geluisterd of geschreven en gelezen. Alledaagse onderwerpen staan centraal, maar het kan ook zo zijn dat je meer nadruk legt op het oefenen van een bepaalde vaardigheid. Bijvoorbeeld om iemand te helpen bij het voeren van een gesprek op school of een brief te schrijven voor werk. Het doel • Vergroten van de kennis van de Nederlandse taal • Ondersteunen bij participatie in Westland • Kansen mogelijk maken mee te doen in de Nederlandse maatschappij Wat verwachten wij van jou? • Je bent enthousiast om met anderen de Nederlandse taal te oefenen. • Je bent bereidt om een basiscursus voor taalvrijwilliger te volgen van 3 dagdelen. Beschikbaarheid Voor de periode van 12 maanden word je gekoppeld aan een taalmaatje en ga je voor ongeveer 1 uur per week samen aan de slag. Na 12 maanden wordt dit traject beëindigd en kun je gekoppeld worden aan een nieuw taalmaatje. De locatie waar jullie elkaar ontmoeten is in Westland, bijvoorbeeld in een vestiging van de Bibliotheek. Wat bieden wij jou? Als Taalvrijwilliger word je vrijwilliger bij Taalhuis Westland, onderdeel van Bibliotheek Westland. Bibliotheek Westland heeft grote waardering voor vrijwilligers. We vinden het belangrijk dat je voldoende deskundigheid hebt om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Daarom zorgen wij voor: • Regelmatige bijeenkomsten om andere vrijwilligers te ontmoeten • Bieden we deskundigheidsbevordering aan en krijg je professionele begeleiding • Krijg je gratis een korte training van 3 dagdelen over laaggeletterdheid • Ontvang je een gratis bibliotheeklidmaatschap tijdens je inzet als taalvrijwilliger • Krijg je jaarlijks een attentie Je doet vrijwilligerswerk bij een professionele organisatie. We leggen daarom onze afspraken vast in een vrijwilligersovereenkomst en vragen een VOG. De organisatie Bibliotheek Westland gelooft dat mensen die zichzelf ontplooien, gelukkiger en gezonder zijn en zo blijvend en volwaardig kunnen participeren in de samenleving. Bibliotheek Westland draagt hieraan bij door persoonlijke en talentontwikkeling van alle Westlanders te ondersteunen, stimuleren en faciliteren door hen te verbinden met verhalen, kennis, organisaties en door elkaar te ontmoeten.

Structureel