csrf
Westlandvoorelkaar logo
Westlandvoorelkaar

Vrijwilligers Kinderboerderij

De Kinderboerderij De Waterster Gelegen ik het Hofpark te wateringen zoekt met spoed Vrijwilligers voor Eén keer in de maand op de zaterdag of zondag . Heb je interesse bel dan de beheerder En ook een Vrijwilligers voor 1 of meerdere dagen van dinsdag tot en met vrijdag van 10 uur tot 12 of van 13 tot 16 uur, de Zaterdag en of Zondagmiddagen(van 13 tot 16 uur). Voorkomende werkzaamheden zijn het voeren, schoonmaken van de hokken en de omgeving. Na een inwerkperiode wordt verwacht dat de vrijwilligers samen met een andere beheerder de voorkomende werkzaamheden kan uitvoeren. Geïnteresseerd neem contact met de Lucas de beheerder

Lees meer

structureel

Wateringen

Gastvrijheid & horeca
Klussen buiten & tuin
Dierenverzorging

Beschrijving

De Kinderboerderij De Waterster Gelegen ik het Hofpark te wateringen zoekt met spoed Vrijwilligers voor Eén keer in de maand op de zaterdag of zondag . Heb je interesse bel dan de beheerder
En ook een Vrijwilligers voor 1 of meerdere dagen van dinsdag tot en met vrijdag van 10 uur tot 12 of van 13 tot 16 uur, de Zaterdag en of Zondagmiddagen(van 13 tot 16 uur).
Voorkomende werkzaamheden zijn het voeren, schoonmaken van de hokken en de omgeving.
Na een inwerkperiode wordt verwacht dat de vrijwilligers samen met een andere beheerder de voorkomende werkzaamheden kan uitvoeren. Geïnteresseerd neem contact met de Lucas de beheerder

Praktische informatie

Wekelijks 4 tot 5 uur

Locatie

Wateringen

Bijzonderheden

Geschikt voor MaS

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Tuin, dieren & natuur

Categorie

Gastvrijheid & horeca
Klussen buiten & tuin
Dierenverzorging
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Westland

Chauffeur met een BE-rijbewijs gezocht!

Voedselbank Haaglanden

Wie zijn we? Voedselbank Haaglanden biedt wekelijks voedselhulp via 16 uitgiftepunten en 5 verswinkels aan circa 1600 huishoudens. Dit doen we met uitsluitend vrijwilligers! Dat zijn ruim 300 mensen die ze zich inzetten voor anderen, die het op dit moment financieel moeilijk hebben. Onze organisatie is volop in beweging en wij kunnen op belangrijke posities versterking gebruiken. Ons team werkt vanuit het distributiecentrum van de Voedselbank Haaglanden aan de Lierseweg 2b in Wateringen. Wie zoeken wij? Voor ons distributiecentrum zoeken wij een versterking in ons team transport; dat bestaat uit ongeveer 20 chauffeurs; die zowel vaste dagelijkse ritten als transport-op-maat beschikbaar kan zijn. Ben jij dat? Wat zou je nodig hebben om deze functie te kunnen vervullen? - Je hebt een BE-rijbewijs; - Je kunt in teamverband werken; - Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden; - Je bent betrouwbaar en flexibel; - Je hebt een veilig rij-gedrag; - Je hebt een portie enthousiasme en verantwoordelijkheid want geen transport = geen voedsel; - Je bent beschikbaar voor minimaal 6 uur per week (dagen/tijden in overleg). Wat ga je doen? - Rijden in het wagenpark dat bestaat uit 3 (koel)wagens voor rijbewijs B en 3 wagens voor BE-rijbewijs; - Voedsel veilig vervoeren; - De coördinator transport regelt in overleg met de chauffeurs de roosters en planning. Overleg en stem af met de Coördinator Transport en jouw collega’s. Informatie over wie-wat-waar gaat ophalen of brengen loopt snel en simpel via de “chauffeurs-app-groep”; - Teamwork en een flexibele instelling voor het realiseren van niet-geplande ritten; - Je kunt altijd in de vergaderingen (per 1-2 maanden) meepraten en meedenken. Wat krijg je terug? - Jij maakt het verschil! Je draagt in een cruciale rol bij aan het helpen van mensen die het enorm moeilijk hebben en helpt tevens mee met het tegengaan van voedselverspilling; - Een jaarlijkse zomer- en een jaarlijkse najaar- party; - Koffie, thee en wat lekkers staan voor je klaar in de kantine; - Een gezellige sfeer op de werkvloer; - Eventuele reiskostenvergoeding; - Ervaring opdoen en een mooie aanvulling op je CV; - Gratis gebruik maken van onze online leeromgeving. Wil jij op deze vacature reageren? Stuur dan snel een mail. Onze HR-Recruiter neemt zo spoedig mogelijk contact met je op.

Structureel
Westland

Bij geheugenproblemen maak jij het verschil!

Buddy Netwerk

Het betrekken van Buddy's bij mensen met dementie kan enorm bijdragen aan hun welzijn, alsook dat van hun partners/kinderen. De coördinator werkt nauw samen met alle betrokken partijen om een passende match te vinden tussen de persoon met dementie en hun Buddy. Een succesvolle match leidt tot een positieve ervaring voor alle betrokkenen en geeft een goed gevoel. Samen iets leuks doen dat is het belangrijkste Samen hoeft niet moeilijk te zijn en kan gezellig even bijpraten onder het genot van een kopje koffie drinken zijn, samen wandelen met een hond of genieten op een terrasje. Fysieke activiteit is niet alleen goed voor het lichaam, maar ook voor de geest. Als de Buddy over een auto beschikt (dit is geen vereiste), kunnen ze samen op pad gaan naar bijvoorbeeld het bos of een tuincentrum. De Buddy's krijgen een korte online training over dementie en hoe ze hiermee om kunnen gaan. De coördinator staat altijd klaar om de buddy's te begeleiden tijdens hun inzet. Wat vragen we van je? Je gaat graag met mensen om Je bent geïnteresseerd Je hebt geduld Je kan goed grenzen stellen Hoe gaan we van start? Na een intake met de coördinator en het volgen van een online training word je gekoppeld aan een deelnemer. Daarna volgt een kennismakingsgesprek met diegene waar je maatje van zal worden. Na dit gesprek geven jullie beide aan of er voldoende klik is om elkaar te blijven zien. Jullie komen maximaal één keer in de week of één keer in de twee weken samen en bepalen samen wat jullie gaan doen. We verwachten van jou geen deskundigheid of kennis op het gebied van de eventuele beperking of psychische problematiek van de deelnemer. Het is genoeg om enthousiast en betrokken te zijn en de ander de ruimte te geven. Wat krijg je ervoor terug? Nieuwe ervaringen en zinvol contact. Je maakt het verschil voor iemand die zich belemmerd voelt om erop uit te gaan en nu door jou weer contacten aan gaat. We bieden bijeenkomsten aan om je te helpen je maatjeswerk goed te doen en andere vrijwilligers te ontmoeten. De coördinator begeleidt je waar nodig. Wil je graag Buddy worden of zoek je een Buddy! Neem dan contact op met Jolanda, Coördinator voor mensen met beginnende geheugenproblemen, via een bericht.

Structureel
Westland

HR-Recruiter gezocht!

Voedselbank Haaglanden

Wie zijn wij? Voedselbank Haaglanden biedt wekelijks voedselhulp aan ca. 1600 huishoudens via 16 uitgiftepunten en 5 winkels. Dit doen we met uitsluitend vrijwilligers die ze zich inzetten voor anderen, die het op dit moment financieel moeilijk hebben. In ons distributiecentrum werken ca. 300 vrijwilligers die met allerlei taken helpen zoals inpakken en verpakken van producten die wij in de grote hoeveelheid aangeleverd krijgen, heftruck chauffeurs, chauffeurs met BE en C rijbewijs, administrateurs, magazijn vrijwilligers, band-vrijwilligers, gastheer/ gastvrouw, ICT’ers, voedselverwervers, klantregistratie en team-HRM. Onze organisatie is volop in beweging en wij kunnen op belangrijke posities versterking gebruiken. Ons team-HRM werkt vanuit het distributiecentrum van de Voedselbank Haaglanden aan de Lierseweg 2b in Wateringen. Wij zoeken op dit moment nog een extra versterking voor ons team-HR-Recruiter. Ben je dan onze nieuwe collega? Wie ben jij? Er is een grote variatie aan werkzaamheden bij de Voedselbank Haaglanden. Daarom is de match tussen werk en vrijwilliger belangrijk. Je werkt nauw samen met de andere 2 HR-Recruiters. Ben je dit? - Beschikt over goede computervaardigheden, waaronder office365; - Beschikt over goede gespreksvaardigheden; - Beschikt over goede communicatieve vaardigheden; - In het bezit van HBO-werk-en/ of denkniveau (opleiding P&O/ HRM is een pré) en/of relevante werkervaring hebt; - Minimaal 4 uur per week beschikbaar (flexibel in te delen en thuis werken is mogelijk) Wie zoeken we? - Iemand die met een grote portie enthousiasme en mensenkennis op zoek gaat naar de juiste persoon op de juiste plek. - Actieve werving en selectie van nieuwe vrijwilligers; - Opbouwen van een extern (partner)netwerk voor de werving van vrijwilligers; - Beheren van diverse wervingskanalen en websites waar vacatures worden uitgezet; - Warme overdracht van nieuwe vrijwilligers aan collega's van HR; - Actief deelnemen aan het maandelijkse teamoverleg. En dit bieden wij - Dit werk doe je natuurlijk niet alleen! Het HRM team bestaat uit 7 gedreven vrijwilligers, die samen werken aan voldoende capaciteit, ondersteuning van vrijwilligers en een fijn en veilig werkklimaat. Verder biedt de Voedselbank: - Reiskostenvergoeding; - Op kantoor staat er altijd koffie/ thee en lekkers; - Jaarlijks zijn er evenementen voor vrijwilligers; - Een aantal gratis trainingen/e-learning modules. Reageren op de vacature? Stuur een mail naar solliciteren@voedselbankhaaglanden.nl. Ons HR-team neemt z.s.m. contact met je op!

Structureel
Westland

Wat Alz... je niet alles meer alleen kan

Vitis Welzijn

Bij thuiswonende mensen met (beginnende) geheugenklachten zoals Alzheimer, zijn familieleden en andere betrokkenen vaak hard nodig. Daarnaast is het ook erg fijn als andere mensen iets leuks willen doen: - Wat drinken - Samen naar buiten of eropuit - Foto's kijken - Spelletje, puzzelen of iets creatiefs Lijkt u/je het leuk om één of meerdere van deze dingen met iemand te doen, dan verneem ik dat graag. Een beetje tijd kan van grote waarde zijn! Vriendelijke groeten, Krista Vitis Welzijn zet zich in regio Westland in voor een vitale samenleving. Wij ondersteunen kwetsbare burgers, stimuleren mensen om te participeren, elkaar te ontmoeten en om te zien naar elkaar. Kortom Vitis Welzijn is dé verbinding tussen mensen en organisaties en staat voor kernwaarden als betrouwbaar, optimistisch en betrokken.

Structureel
Westland

🚤⚓ We zoeken vrijwillige schippers! ⚓🚤

Stichting on Wheels

Heb jij je vaarbewijs en lijkt het je leuk om met mensen rond te varen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Stichting on Wheels zoekt vrijwillige schippers voor onze rondvaartboot The Big Dragon in het Westland. De boot is aangepast met een plateaulift zodat kinderen, jongeren en ouderen met een ernstige beperking ook heerlijk mee kunnen varen. De boot ligt in Naaldwijk en de opstapplaats van een vaart is in Naaldwijk of een andere plaats in het Westland, afhankelijk van de vraag. Stuur ons een berichtje dmv een email naar info@stichtingonwheels.nl als je geïnteresseerd bent! Meer informatie over onze boot vind je op onze website: https://www.stichtingonwheels.nl/verhuur/rondvaartboot/

Structureel
Westland

Word ook Taalmaatje!

Stichting Bibliotheek Westland

Heb je veel interesse in de Nederlandse taal en vind je het leuk om ‘nieuwe’ Westlanders te ondersteunen in het beter beheersen van de Nederlandse taal. Taalhuis Westland zet zich in dit mogelijk te maken en kan dit niet zonder de inzet van vrijwilligers. Als vrijwilliger heb je individueel contact met een taalmaatje. Samen wordt er Nederlands gesproken, geluisterd of geschreven en gelezen. Alledaagse onderwerpen staan centraal, maar het kan ook zo zijn dat je meer nadruk legt op het oefenen van een bepaalde vaardigheid. Bijvoorbeeld om iemand te helpen bij het voeren van een gesprek op school of een brief te schrijven voor werk. Het doel • Vergroten van de kennis van de Nederlandse taal • Ondersteunen bij participatie in Westland • Kansen mogelijk maken mee te doen in de Nederlandse maatschappij Wat verwachten wij van jou? • Je bent enthousiast om met anderen de Nederlandse taal te oefenen. • Je bent bereidt om een basiscursus voor taalvrijwilliger te volgen van 3 dagdelen. Beschikbaarheid Voor de periode van 12 maanden word je gekoppeld aan een taalmaatje en ga je voor ongeveer 1 uur per week samen aan de slag. Na 12 maanden wordt dit traject beëindigd en kun je gekoppeld worden aan een nieuw taalmaatje. De locatie waar jullie elkaar ontmoeten is in Westland, bijvoorbeeld in een vestiging van de Bibliotheek. Wat bieden wij jou? Als Taalvrijwilliger word je vrijwilliger bij Taalhuis Westland, onderdeel van Bibliotheek Westland. Bibliotheek Westland heeft grote waardering voor vrijwilligers. We vinden het belangrijk dat je voldoende deskundigheid hebt om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Daarom zorgen wij voor: • Regelmatige bijeenkomsten om andere vrijwilligers te ontmoeten • Bieden we deskundigheidsbevordering aan en krijg je professionele begeleiding • Krijg je gratis een korte training van 3 dagdelen over laaggeletterdheid • Ontvang je een gratis bibliotheeklidmaatschap tijdens je inzet als taalvrijwilliger • Krijg je jaarlijks een attentie Je doet vrijwilligerswerk bij een professionele organisatie. We leggen daarom onze afspraken vast in een vrijwilligersovereenkomst en vragen een VOG. De organisatie Bibliotheek Westland gelooft dat mensen die zichzelf ontplooien, gelukkiger en gezonder zijn en zo blijvend en volwaardig kunnen participeren in de samenleving. Bibliotheek Westland draagt hieraan bij door persoonlijke en talentontwikkeling van alle Westlanders te ondersteunen, stimuleren en faciliteren door hen te verbinden met verhalen, kennis, organisaties en door elkaar te ontmoeten.

Structureel
Westland

Dag-coördinator voor de vrijdag

Voedselbank Haaglanden

Ben je op zoek naar een betekenisvolle functie als vrijwilliger, beschik je over leidinggevende capaciteiten en hou je van aanpakken? Dan is deze vrijwilligersfunctie als dag–coördinator bij de Voedselbank Haaglanden echt wat voor jou! Voedselbank Haaglanden biedt wekelijks voedselhulp via 16 uitgiftepunten en 5 winkels aan circa 1600 huishoudens. Dit doen we met uitsluitend vrijwilligers! Dat zijn ruim 300 mensen die ze zich inzetten voor anderen, die het op dit moment financieel moeilijk hebben. Onze organisatie is volop in beweging en wij kunnen op belangrijke posities versterking gebruiken. Ons team werkt vanuit het distributiecentrum van de Voedselbank Haaglanden aan de Lierseweg 2b in Wateringen. Als dag–coördinator ben je verantwoordelijk voor het logistieke proces binnen de Voedselbank Haaglanden. Met als uiteindelijk doel het samenstellen en uitgeven van voedselpakketten. Je geeft hierbij leiding aan gemiddeld 20 vrijwilligers die verantwoordelijk zijn voor onder meer het om- en inpakken van voedsel en het vullen van de kratten. Wat ga je doen? •Je geeft leiding en verdeelt de werkzaamheden onder het team van vrijwilligers •Administratieve verwerking van het logistieke proces •Je houdt rekening met wet- en regelgeving t.a.v.: •Voedselveiligheid •Veiligheid van de werknemers •Je ondersteunt, enthousiasmeert en werkt mee met het team van vrijwilligers Wat breng je daarvoor mee? •MBO/HBO werk en denkniveau. •Ervaring met (implementatie van) logistieke processen •Goede computervaardigen •Omgaan met hectiek en deadlines •Ervaring met leidinggeven is een pre. Het is vooral belangrijk dat je in staat bent vrijwilligers te motiveren •Je bent op vrijdag beschikbaar Wat krijg je terug? - Jij maakt het verschil! Je draagt in een cruciale rol bij aan het helpen van mensen die het enorm moeilijk hebben en helpt tevens mee met het tegengaan van voedselverspilling - Een jaarlijkse zomer-party en een jaarlijkse najaar-party - Koffie, thee en wat lekkers staan voor je klaar in de kantine - Een gezellige sfeer op de werkvloer - Eventuele reiskostenvergoeding - Ervaring opdoen en een mooie aanvulling op je CV Wil jij op deze vacature reageren? Stuur dan snel een bericht! Onze HR-Recruiter neemt zo spoedig contact met je op.

Structureel
Westland

Ertoe doen, dat doet iets met beide!

Vitis Welzijn

Ertoe doen doet iets positiefs, met jou en met de ander. Er zijn voor iemand, geeft jou en de ander het gevoel dat je ertoe doet. Er zijn wandelmaatjes, maatjes die langskomen om te kletsen en wat te drinken. Maatjes die anderen laten lachen. Plezier en persoonlijk contact staan voorop. Als maatje maak je iemand anders en je eigen leven leuker. Wil jij er zijn voor een ander? Meld je aan! Vriendelijke groeten, Krista Vitis Welzijn zet zich in regio Westland in voor een vitale samenleving. Wij ondersteunen kwetsbare burgers, stimuleren mensen om te participeren, elkaar te ontmoeten en om te zien naar elkaar. Kortom Vitis Welzijn is dé verbinding tussen mensen en organisaties en staat voor kernwaarden als betrouwbaar, optimistisch en betrokken.

Structureel